By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
ThesSportsThesSports
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • LIFE
  • ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ
Αναζήτηση
Reading: Ισχυρός σεισμός 5,6 Ρίχτερ στην Πρέβεζα
Share
Font ResizerAa
ThesSportsThesSports
Font ResizerAa
Αναζήτηση
Follow US
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
LIFE

Ισχυρός σεισμός 5,6 Ρίχτερ στην Πρέβεζα

Τhessports
Last updated: 21/03/2020 10:44
Τhessports
Share
SHARE

Κοντά στα μεσάνυχτα δόνηση 4,3 ρίχτερ ταρακούνησε τους κατοίκους στο Καναλάκι, αυτό όμως που τους ανησύχησε ήταν δεύτερος σεισμός, που ακολούθησε τρεις παρά δέκα το πρωί, από την ίδια εστία, μεγέθους 5,6 ρίχτερ, ο οποίος έγινε αισθητός μέχρι και στην Πάτρα. Έχουν αναφερθεί υλικές ζημιές και μικροτραυματισμοί.

Ο Πρόεδρος της κοινότητας Καναλακίου, Ιωάννης Δήμας, έκανε λόγω για μεγάλες υλικές ζημιές, κατολισθήσεις και ανησυχία στους κατοίκους.

Ο Πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας, είπε ότι το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη και σημείωσε ότι όσα σπίτια έχουν παρουσιάσει ζημιές, καλό θα είναι οι κάτοικοι τους να μην παραμένουν μέσα σε αυτά και ταυτόχρονα να μην συνωστίζονται σε χώρους. Ο Δήμαρχος Πάργας, Νίκος Ζαχαριάς επιβεβαίωσε ότι έχουν γίνει ζημιές σε σπίτια και κατολισθήσεις σε δρόμους, ενώ έχουν σταλεί μηχανήματα για να ανοίξουν οι δρόμοι.

Ο ισχυρός σεισμός στην Πάργα, σύμφωνα με πληροφορίες που φτάνουν από την περιοχή, έχει προκαλέσει σοβαρές ζημιές στο Καναλάκι. Ειδικότερα έχουν καταρρεύσει κάποια παλιά σπίτια ενώ έχουν υποστεί ζημιές πολλά που κατοικούνται. Επίσης στο επαρχιακό οδικό δίκτυο έχουν προκληθεί κατολισθήσεις και καταπτώσεις βράχων. Πριν από λίγο, αποκαταστάθηκε ο ηλεκτροφωτισμός στην περιοχή.

O Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, Γεράσιμος Χουλιάρας, με ανάρτησή του στο facebook δήλωσε: «Παρακολουθούμε την εξέλιξη του ισχυρού σεισμού των 5,6 Ρίχτερ από το σεισμολογικό δίκτυο του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου. Ήταν αναμενόμενος ο σεισμός στην δυτική Ελλάδα αν θυμόσαστε τους προσεισμούς σε Πάργα και Καρδίτσα τους τελευταίους μήνες και δεν προβλέπεται από εμένα εξέλιξη σε μεγαλύτερο μέγεθος αυτή τη στιγμή, μην ανησυχήστε».

«Είμαστε πάνω στην κορύφωση του φανομένου. Μας ανησυχεί που ξεκίνησε από χαμηλά 4,2 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ γύρω στα μεσάνυχτα και έφτασε τα 5.6 ρίχτερ στις 2:49 τα ξημερώματα» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας αναφορικά με τον σημερινό σεισμό στην περιοχή της Πάργας. «Παρακολουθούμε το φαινόμενο και για την ώρα είμαστε επιφυλακτικοι» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ Λέκκα, το επίκεντρο εντοπίζεται 20 χιλιόμετρα ΒΑ της πόλης της Πάργας. Ο σεισμός που έγινε αισθητός σε ολόκληρη την Ήπειρο όπως ανέφερε ο κ Λέκκας προήλθε από το γνωστό ρήγμα της Παραμυθιάς.

πηγή: ethnos.gr

Σχετικά άρθρα

Θα γίνει νεκροψία – νεκροτομή για τα αίτια θανάτου του Μάριου Οικονόμου
Κρίσιμες ώρες για τον Μάριο Οικονόμου
Θεσσαλονίκη: Κλείνει από σήμερα το μετρό
Κατέθεσε μήνυση ο Μαρινάκης – Η απάντηση του Δημητριάδη
Πένθος: «Έφυγε» η Γωγώ Μαστροκώστα
TAGGED:LIFE
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Previous Article FORZA με αποκλειστική συνέντευξη Βαρέλα!
Next Article Κορωνοϊός: Έφτασαν 18 τόνοι υγειονομικού υλικού από την Κίνα

Τελευταία νέα

Τεσσάρα για την Εθνική Νέων στην Τούμπα!
ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
9 June, 2026
H FIFA δικαίωσε τον Πάβισιτς – Πάει στο CAS ο Άρης
ΑΡΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
9 June, 2026
«Κλείδωσε» η άφιξη του Σπανούλη
ΑΡΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
9 June, 2026
Ο ΠΑΟΚ σε ρυθμούς… Μουντιάλ!
ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
9 June, 2026
Follow US