“Υπάρχει πλάνο για το μέλλον”

Μία ενδιαφέρουσα εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Παναγιώτης Στεφανίδης στην εκπομπή “Allaboutaris on air” στον ραδιοφωνικό σταθμό Libero 107,4.

Ο πρόεδρος της Κοινωνίας Μελών Άρη αναφέρθηκε σε πολλά ζητήματα που αφορούν στην ΠΑΕ Άρης, τόνισε πως σύντομα θα γίνει έκτακτη γενική συνέλευση, με θέμα, μεταξύ άλλων, και την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, ενώ αποκάλυψε πως γίνονται κάποιες κινήσεις, ώστε, ανεξάρτητα από την κατάληξη της χρονιάς για το ποδοσφαιρικό τμήμα, να υπάρξει επόμενη ημέρα.

Πιο αναλυτικά:

Για τον ισολογισμό είπε:

” Τα χρέη είναι όντως 20 εκατομμύρια. Υπάρχουν και 6 εκατομμύρια χρέη στην εφορία αλλά εφόσον τηρείται η ρύθμιση ο Άρης δεν υποχρεούται να τα πληρώσει. Υπάρχουν και κάποιες άλλες υποθέσεις όπως του Σηφάκη, του Φατί που έχουν γίνει κάποιες συμφωνίες και από τη στιγμή που θα τηρούνται αυτές δεν πρόκειται να αυξηθούν τα χρέη”.

Συνεχίζοντας πρόσθεσε: 
“Για την περσινή χρόνια ο ισολογισμός ήταν περίπου 1.217 εκατομμύρια ευρώ.  Καταρχήν θα έπρεπε τον Γιαννιώτα να τον πουλήσουμε από το προηγούμενο καλοκαίρι. Ήταν στο πρόγραμμα η πώληση μετά από ένα χρόνο. Όσον αφορά το τηλεοπτικό συμβούλιο υπήρχε μία δώσει τον Ιούλιο. Η περσινή διοίκηση είχε τεράστια απώλεια εσόδων από τις διαφημίσεις και τις χορηγίες. Πληρώσαμε και ένα εκατομμύριο στην εφορία από τις προηγούμενες χρήσεις. Αν τα συνυπολογίσουμε όλα θα δούμε ότι για πρώτη φορά ο ισολογισμό ήταν ισορροπημένος”.

Ο πρόεδρος της ΚΜΑ πρόσθεσε: 
“Πρέπει να πάρουμε γενναίες αποφάσεις. Πρέπει να συγκεντρώσουμε πολλά χρήματα και να εξαφανίσουμε τα χρέη ώστε να απαλλαγούμε από τον βραχνά προπονητών ποδοσφαιριστών που μας απειλούν με αφαιρέσεις βαθμών και όχι μόνο.
Πάντως αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο να γίνει. Ο κόσμος έχει απογοητευτεί από τις δύο τελευταίες μίζερες χρονιές. Έχει πληγωθεί το γόητρό του, έχει απογοητευτεί και δεν έχει εμπιστοσύνη να δώσει τα χρήματά του”.

Αποκάλυψε πως..: “Κάτι υπάρχει, κάποιο πλάνο είναι στον ορίζοντα, υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση”.

Για την διοίκηση της ΠΑΕ τόνισε: 

“Δεν είμαι ευχαριστημένος με τη νέα διοίκηση. Καταρχήν έγινε μια νέα αίτηση για την υπαγωγή στο άρθρο 99 που  στην ουσία είναι έφεση. Ουσιαστικά η νέα αίτηση αναφέρει πως κακώς βγήκε απορριπτική η προηγούμενη. Πλέον έχουμε μαλώσει με την ΕΠΟ, με την Λίγκα με την διαιτησία, με όλο τον κόσμο.

Έχει δημιουργηθεί ένταση με τους οργανωμένους οπαδούς,  με τις μετακινήσεις, δεν παίρνουμε εισιτήρια πουθενά. Ο κόσμος μας δεν πάει στη Λιβαδειά, δεν πάει στον Πλατανιά που πάνε όλες οι ομάδες. Σε κάθε αγώνα ο Πλατανιάς δίνει 204 εισιτήρια. Εμείς γιατί δεν πήραμε; Πρέπει να είμαστε ενωμένοι και να παλέψουμε όλοι μαζί για να πετύχουμε κάτι. Δεν έχει αλλάξει και τίποτα όσον αφορά τα οικονομικά. Περιμέναμε ότι με την αλλαγή θα ερχόντουσαν 200-300 χιλιάρικα από χορηγίες που είχε υποσχεθεί ο κ. Κώνστας. Και ο κ. Ηλιάδης υποσχέθηκε, δεν τις έφερε και έγινε πραγματικός χαμός. Τώρα γιατί δεν γίνεται τίποτα;”.

Για τα οικονομικά επεσήμανε:

“Με την προηγούμενη διοίκηση είχε γίνει χαμός με έναν παίκτη που όντως είχε οικονομικό πρόβλημα. Έχω ακούσει πάρα πολλά. Δεν θα φοβηθώ να πω τι βλέπω. Όλοι πάλι είναι απλήρωτοι. Δηλαδή τι άλλαξε με την αλλαγή της διοίκησης; Εγώ τα βλέπω ακόμη χειρότερα τα πράγματα. Με την προηγούμενη διοίκηση ήμασταν 2-3 βαθμούς πίσω για να βάλουμε από κάτω τρεις ομάδες. Τώρα είμαστε πιο μακριά”.

Για το αν θα γίνει νέα έκτακτη γενική συνέλευση είπε:

“Ναι και θα συζητηθεί και στο σημερινό μας συμβούλιο. Θέλουμε απαλλαγή και αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Θέλουμε έκτακτη γενική συνέλευση και σύντομα. Πρέπει να γίνει γενική συνέλευση και στον ερασιτέχνη”.

Για το αν μίλησε με τον Κόντη ανέφερε:

“Όντως είχαμε μια συνομιλία τον Δεκέμβριο και αφορούσε το ενδεχόμενο  αν μπορεί να επηρεάσει κάποιους από τους παίκτες που ζητάνε αφαίρεση βαθμών και μία ακόμη φορά όταν έκανε έγγραφη τοποθέτηση για το πόρισμα, Ιανουάριο νομίζω ήταν. Του ζήτησα να την καταθέσει και στην ΚΜΑ”.

Για το πόρισμα είπε:

“Έχει πάει εδώ και καιρό στον εισαγγελέα και περιμένουμε σύντομα αποτελέσματα”.