«Ηξεραν στον ΠΑΟΚ για τον Ολυμπιακό»

Τελικά ο Κώστας Φορτούνης δεν επέλεξε καμία ομάδα του εξωτερικού, όπως έλεγε, για να συνεχίσει την καριέρα του. Προτίμησε να επιστρέψει μετά από έξι χρόνια στον Ολυμπιακό, αφού πρώτα έβαλε στο «παιχνίδι» ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό.

Ο 22χρονος διεθνής Τρικαλινός μεσοεπιθετικός επιβεβαίωσε σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «ARENA PRESS» τις προτάσεις και το ενδιαφέρον που έδειξαν για την απόκτηση του τόσο ο ΠΑΟΚ, όσο και ο Παναθηναϊκός, ενώ εξήγησε γιατί αποφάσισε να πει «ναι» στη νέα πρόταση του Ολυμπιακού.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Φορτούνης:

– Ισχύει ότι ο Ολυμπιακός σου έδωσε πολύ περισσότερα χρήματα;

«Ακούω πάρα πολλά και θέλω να ξεκαθαρίσω την κατάσταση. Δεν είναι αλήθεια ότι επέλεξα τον Ολυμπιακό, επειδή ήταν οικονομικό το κίνητρο. Σκέφτηκα πολύ καιρό πριν πάρω την απόφαση μου, γιατί ήταν και η πρόταση του ΠΑΟΚ πολύ ενδιαφέρουσα για μένα. Αυτό που μέτρησε καθοριστικά στην απόφασή μου ήταν η συμμετοχή του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ. Το όνειρο μου ήταν πάντα να παίξω στο Τσάμπιονς Λιγκ και μέσω του Ολυμπιακού θα το πραγματοποιήσω. Είχα στα χέρια μου τρεις προτάσεις, από τον Ολυμπιακό, τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό και έπρεπε να διαλέξω. Δεν ήταν εύκολη απόφαση, γι’ αυτό και καθυστέρησα να την πάρω»

– Με τον ΠΑΟΚ τι έγινε;

«Γίνονταν συζητήσεις του μάνατζέρ μου με τον κ. Βρύζα, αλλά διάλεξα τον Ολυμπιακό για τους λόγους που προανέφερα. Συζήτησα με τον μάνατζέρ μου, καταλήξαμε στην τελική επιλογή το Σάββατο το βράδυ και ενημερώσαμε τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ άμεσα για την απόφασή μου. Ο Ολυμπιακός είναι μια μεγάλη ομάδα, όπως και ο ΠΑΟΚ. Το ότι δεν ήρθα τελικά στον ΠΑΟΚ δεν σημαίνει ότι δεν εκτιμώ αυτή την ομάδα. Το έχω ξαναπεί, ότι ο ΠΑΟΚ έχει μεγάλη δυναμική και ήταν τιμητική για μένα η πρότασή του».

– Μίλησες τηλεφωνικά με κάποιον από τον Ολυμπιακό το τελευταίο χρονικό διάστημα;

«Ναι, ο Ολυμπιακός έδειξε πολύ έντονο ενδιαφέρον για μένα και με βοήθησε, μετά τις τελευταίες συζητήσεις που είχα με τους ανθρώπους του, να καταλήξω στην απόφασή μου. Μίλησαν τηλεφωνικά μαζί μου ο κ. Βρέντζος και ο κ. Μίτσελ και κατάλαβα ότι υπολογίζουν πολύ σε μένα»

-Από τον ΠΑΟΚ είχες με κάποιον τηλεφωνική συνομιλία;

«Από τον ΠΑΟΚ δεν είχα μιλήσει με κανέναν τηλεφωνικά. Ο μάνατζέρ μου μιλούσε με τον κ. Βρύζα, τον οποίο ενημέρωσε το βράδυ του Σαββάτου για την απόφαση μας. Το ήξερε λοιπόν, ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ. Ευχαριστώ τον ΠΑΟΚ για την πρότασή του».