“Να μείνουν στην ίδια θέση”

Συνέντευξη στο συνδρομητικό κανάλι παραχώρησε ο Σούλης Παπαδόπουλος. Κεντρικό και μοναδικό θέμα συζήτησης με τον προπονητή του Αρη ήταν ο “τελικός” με τον Πλατανιά .

Αναλυτικά η συνέντευξη στο novasports.gr

-Κόουτς, το ματς στα Χανιά είναι πραγματικός «τελικός», υπό την έννοια, πως σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος δεν υπάρχει γυρισμός;

« Όλα τα παιχνίδια για τον Αρη, είναι τελικοί! Δεν θυμάμαι και πέρυσι, αλλά και φέτος, παιχνίδι για το οποίο να μην είπαμε ότι είναι τελικός. Εγώ πιστεύω ότι και το προηγούμενο ήταν τελικός και αυτό που έρχεται είναι και το επόμενο με τον ΟΦΗ, πάλι είναι. Μέχρι το τέλος της χρονιάς, έτσι θα πάει. Μπορούμε να πούμε όμως και το άλλο. Πως αν κερδίσουμε θα είμαστε μόνο έναν βαθμό πίσω. Ας μη λέμε συνέχεια τα αρνητικά. Όταν πήγαμε να παίξουμε στον Παναιτωλικό, η διαφορά με τον Πλατανιά ήταν στους 9 βαθμούς, τώρα είναι στους 4, ενώ απ΄ τη Βέροια ήταν στους 7 και τώρα είναι στους 2. Σίγουρα, θα μπορούσαν τα πράγματα είναι ακόμα καλύτερα, αλλά έχουμε κάνει σημαντικά βήματα, έχοντας μειώσει αισθητά τη διαφορά. Επομένως και για εμάς είναι τελικός, αλλά και γι αυτούς».

-Είναι διαφορετική η προετοιμασία για ένα τέτοιο παιχνίδι, υπό την έννοια, πως πρόκειται για ματς δίχως αύριο;

« Όπως είπα, όλα τα παιχνίδια που παίζω εγώ στον Αρη, είναι δίχως αύριο. Εμείς όπως δουλεύουμε για όλα τα παιχνίδια, έτσι δουλεύουμε και γι αυτό. Σεβόμαστε όλους τους αντιπάλους και δείχνουμε ότι μπορούμε να τους κερδίσουμε όλους. Σ΄ αυτά τα παιχνίδια που χάσαμε και που ήμουν εγώ, εμείς τα χάσαμε και κάποιοι άλλοι παράγοντες, χωρίς να είναι οι άλλοι καλύτεροι από εμάς, αν εξαιρέσεις ένα ημίχρονο στην Καλλονή. Θα είναι, λοιπόν, ένα σημαντικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες, όπως πιστεύω θα είναι και τα επόμενα».

-Το γεγονός ότι ο Πουλίδο δεν θα ταξιδεύσει στα Χανιά, διαφοροποιεί τα σχέδιά σας;

« Ο Πουλίδο, είναι ένας έμπειρος παίκτης, μπορεί σε τέτοια παιχνίδια να μας βοηθήσει, το είδαμε και στον Παναιτωλικό, αλλά ούτε στα δύο προηγούμενα τον είχαμε και με τον Πανιώνιο και με τη Βέροια. Οπότε, εμείς δεν ψάχνουμε να βρούμε δικαιολογίες, αν λείπει κάποιο παιδί ή όχι. Προσπαθούμε με τα παιδιά που έχουμε να παίζουμε το καλύτερο. Θα παίξουν κάποια άλλα παιδιά, όπως σε κάποια άλλα παιχνίδια τα καταφέρανε και πιστεύω και εκεί που πάμε να γίνει το ίδιο».

-Να περιμένουμε έναν διαφορετικό Αρη, τακτικά, σε σχέση με το προηγούμενο ματς;

« Αν μια ομάδα θέλει να έχει στόχους, πρέπει και αγωνιστικά και τακτικά, να έχει ταυτότητα. Ο Αρης, τον τελευταίο καιρό προσπαθεί να βρει αυτή την ταυτότητα, να γίνει ομάδα με κορμό, με συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού και μέχρι τώρα τα έχει καταφέρει. Θα μπορούσε να τα έχει καταφέρει ακόμα καλύτερα, αλλά δεν θα είμαστε εύκολος αντίπαλος για καμία ομάδα».

-Τι γνώμη έχετε για τον Πλατανιά και τι λέτε στους παίκτες γι αυτή την ομάδα;

« Ο Πλατανιάς είναι μια ομάδα που έχει αλλάξει τρεις προπονητές. Αυτή τη στιγμή είναι εκεί ένας προπονητής ο οποίος κατάφερε και έσωσε πέρυσι την ομάδα. Υπάρχουν πολλές ομοιότητες με τον Αρη σε σχέση με την περυσινή και τη φετινή χρονιά. Ο κ. Αναστασιάδης είναι ένας έμπειρος προπονητής, με καλούς παίκτες και καλό υλικό. Βλέπω όμως πως κι αυτοί τον τελευταίο καιρό έχουν κολλήσει στη βαθμολογία και ελπίζω, μετά το παιχνίδι, να συνεχίσουν να είναι στην ίδια θέση! Θέλει προσοχή, διότι έχει πολλούς ξένους, αλλά έχει προβλήματα, μακάρι να τα εκμεταλλευτούμε και να φύγουμε με το αποτέλεσμα που θέλουμε»