By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
ThesSportsThesSports
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • LIFE
  • ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ
Αναζήτηση
Reading: H εκδίκαση στο ΣτΕ : Υπερασπιστής της ΕΕΑ ο Ολυμπιακός
Share
Font ResizerAa
ThesSportsThesSports
Font ResizerAa
Αναζήτηση
Follow US
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
FeaturedΠΑΟΚΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

H εκδίκαση στο ΣτΕ : Υπερασπιστής της ΕΕΑ ο Ολυμπιακός

Τhessports
Last updated: 04/06/2020 16:04
Τhessports
Share
SHARE

Ολοκληρώθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας η εκδίκαση της αίτησης ακύρωσης της απόφασης της ΕΕΑ, για κακή σύνθεση της επιτροπής και κακή χρήση αποδεικτικών μέσων, που κατέθεσαν ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη.

Οι δύο ΠΑΕ, που κατέθεσαν ξεχωριστές αιτήσεις ισχυρίστηκαν μέσω των δικηγόρων τους, ότι υπάρχει σαφέστατα κακή σύνθεση της ΕΕΑ, καθώς ο Φαραντούρης δεν είναι καθηγητής εμπορικού δικαίου, ούτε σε προπτυχιακό, ούτε σε μεταπτυχιακό τμήμα, όπως ΟΡΙΖΕΙ ο νόμος και δεν αρκεί ο αυτοπροσδιορισμός του!

Η νομικός Γλυκερία Σιούτη, που εκπροσωπεί τον ΠΑΟΚ, επισήμανε ότι ο Φαραντούρης είναι καθηγητής ευρωπαϊκού δικαίου και όχι εμπορικού δικαίου, που είναι προϋπόθεση για να είναι μέλος της ΕΕΑ. Υπάρχει, λοιπόν, κακή σύνθεση της ΕΕΑ, άρα παράνομες αποφάσεις.

Τελευταίος πήρε το λόγο ο Ολυμπιακός, ο οποίος δια των δικηγόρων του υπερασπίστηκε την ΕΕΑ.

Οι δικηγόροι του Ολυμπιακού ισχυρίστηκαν ότι απλά συμπληρώθηκε η επιτροπή, δεν ήταν μείζον θέμα και πως η σύνθεση της επιτροπής είναι καθόλα νόμιμη, άρα και η απόφασή της.

Αυτά θα έπρεπε να τα ισχυριστούν οι άμεσα θιγόμενοι (ΕΕΑ, Υπουργείο Αθλητισμού), αλλά φαίνεται πως για λογαριασμό τους τα έκανε ο Ολυμπιακός.

Το ΣτΕ έδωσε προθεσμία μίας εβδομάδας, ως την επόμενη Πέμπτη, να καταθέσουν όλες οι πλευρές τα υπομνήματά τους και στη συνέχεια θα βγει η απόφαση.

Αν γίνει δεκτή η αίτηση του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης για κακή σύνθεση της ΕΕΑ, ανατρέπονται όλα, επιστρέφονται οι βαθμοί στις ομάδες (-7 ο ΠΑΟΚ, -12 η Ξάνθη) και η υπόθεση πάει από την αρχή.

Οι πληροφορίες είναι από το thrakisports, που ήταν παρών στην εκδίκαση στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

 

Σχετικά άρθρα

Τεσσάρα για την Εθνική Νέων στην Τούμπα!
H FIFA δικαίωσε τον Πάβισιτς – Πάει στο CAS ο Άρης
Ο ΠΑΟΚ σε ρυθμούς… Μουντιάλ!
Αντέδρασε στις φήμες ο Ντεσπόντοφ: «Έχω συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ!»
«Αποσύρθηκε για Τζόλη η Ρόμα»
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Previous Article Έχει και… άποψη η Nova
Next Article Τελευταίες … μάχες για τους «16»

Τελευταία νέα

«Κλείδωσε» η άφιξη του Σπανούλη
ΑΡΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
9 June, 2026
«Καμπάνα» της ΕΕΑ στον Προμηθέα!
Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ
9 June, 2026
Πάει και για Μήτογλου ο Ηρακλής!
ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
9 June, 2026
«Καμπάνα» της ΔΕΑΒ σε Παναθηναϊκό και Γιαννακόπουλο
Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ
9 June, 2026
Follow US