«Δεν φεύγουμε χωρίς τους τρεις βαθμούς»

Ο Γιώργος Ζήνδρος έχει ζήσει μεγάλες στιγμές με τον Άρη. Γνωρίζει έναν άλλον Άρη. Συγκαταλέγεται κι αυτός στους «σκασμένους» Αρειανούς που προσπαθούν να μαζέψουν τα κομμάτια τους και να σώσουν οτιδήποτε κι αν σώνεται. Παραχώρησε μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο Thessports, με κύριο άξονα το προσεχές παιχνίδι με τον Πλατανιά. 

TS: Δύσκολο ματς στα Χανιά. Απαραίτητη η νίκη…

«Πιστεύω πως είναι στις δυνατότητες της ομάδας, όχι μόνο να κερδίσει στα Χανιά, αλλά και σε οποιοδήποτε γήπεδο. Ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό ‘’πείθει’’ περισσότερο. Να μην λέμε πολλά λόγια. Η ιστορία του Άρη επιτάσσει να πάει στα Χανιά και να πάρει το διπλό»

TS: Τι πιστεύετε ότι θα πρέπει να έχει η ομάδα για να πάρει αποτέλεσμα;

«Στο γήπεδο παίζουν πολλά πράγματα ρόλο.Όπως και η τύχη, η οποία φέτος δεν ήταν καθόλου με το μέρος μας. Εκτός από ην τακτική και την στρατηγική μέσα στο παιχνίδι, δύο στοιχεία θα γείρουν την πλάστιγγα υπέρ μας. Η τύχη και η θέληση».

TS: Είναι όντως το οποίο θα πρέπει ο Άρης να κερδίσει ή να… κερδίσει;

«Κατά ένα ποσοστό από αυτό το αποτέλεσμα θα εξαρτηθεί η συνέχεια. Μετά ακολουθεί το ματς με τον ΟΦΗ στο γήπεδό μας και μια σειρά δύσκολων αγώνων. Αν δεν κερδίσουμε τον Πλατανιά, θα μεγαλώσει η ψαλίδα με τις ομάδες που κυνηγάμε στην βαθμολογία. Πάντως όσο υπάρχουν μαθηματικές ελπίδες, θα πρέπει να το κυνηγήσουμε. Χωρίς το τρίποντο αυτό όμως, θα μείνουμε πολύ πίσω».

TS: Χωρίς να μπαίνουμε στα χωράφια του προπονητή, πώς θεωρείτε ότι πρέπει να παίξει ο Άρης;

«Είμαστε μεγάλη ομάδα και θα πρέπει να μπούμε από την αρχή με αποφασιστικότητα. Θα πρέπει να δώσουμε στον αντίπαλο να καταλάβει πως δεν θα φύγουμε από το γήπεδο χωρίς τους τρεις βαθμούς».

TS: Παράγοντας διαιτησία…

«Κοίτα, η διαιτησία μας έχει δώσει λόγους να ασχολούμαστε μαζί της. Σε αντίθεση με άλλες χώρες, εδώ όταν γίνεται κάποιο λάθος, σπάνια το αποδίδουμε στον ανθρώπινο παράγοντα. Επαναλαμβάνω όμως ότι μας έχουν… κάνει να σκεφτόμαστε ότι κάποια λάθη είναι εσκεμμένα. Σε αυτό το ματς, αν χρειαστεί, θα πρέπει να «νικήσουμε» και την διαιτησία».

TS: Ο αντίπαλος άλλαξε προπονητή. Αυτό θα επηρεάσει;

«Πάντα παίζει ρόλο η αλλαγή του προπονητή. Ακόμη και σε αυτό ήμασταν άτυχοι. Ο αντίπαλός μας άλλαξε προπονητή και μάλιστα επέλεξε έναν πολύ καλό. Εχω σε μεγάλη εκτίμηση τον Άγγελο Αναστασιάδη. Είναι ένας προπονητής που δίνει ώθηση και ψυχολογία στους παίκτες».

TS: Ένα μήνυμα στους παίκτες…

«Η συνέχεια και η κατάληξη αυτής της άσχημης περιπέτειας θα κριθεί από αυτό το παιχνίδι. Πρέπει να δώσουν όλες τις δυνάμεις τους και εμείς όλη μας τη θετική ενέργεια. Είναι η ιστορία και η ιδιοσυγκρασία του Άρη, που πρέπει να μπούμε στο γήπεδο μόνο για τη νίκη».