By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
ThesSportsThesSports
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • LIFE
  • ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ
Αναζήτηση
Reading: Πρόεδρος ΟΑΕΔ: «Τι θα γίνει με επιδόματα και εποχιακούς»
Share
Font ResizerAa
ThesSportsThesSports
Font ResizerAa
Αναζήτηση
Follow US
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
LIFE

Πρόεδρος ΟΑΕΔ: «Τι θα γίνει με επιδόματα και εποχιακούς»

Τhessports
Last updated: 01/09/2020 10:18
Τhessports
Share
SHARE

Στις εξελίξεις στον τομέα της ανεργίας και τις προσπάθειες για τόνωση της απασχόλησης αναφέρθηκε ο διοικητής του ΟΑΕΔ, Σπύρος Πρωτοψάλτης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» και τους Ντίνο Σιωμόπουλο και Τζωρτζίνα Μαλλιαρόζη, ο κ. Πρωτοψάλτης εμφανίστηκε βέβαιος ότι η ανεργία θα αυξηθεί, λόγω και των επιπτώσεων από την πανδημία του κοροναϊού. Όπως σημείωσε, η κυβέρνηση αποφάσισε να επεκτείνει όλα τα επιδόματα που έληξαν τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο για δύο μήνες, όπως έγινε και τον Μάιο. «Θα ξεκινήσουν αυτό το μήνα οι πληρωμές, ενώ για αυτούς που έληξε τον Ιούνιο, θα λάβουν μέσα στον Σεπτέμβριο 800 ευρώ, καθώς έχουν συμπληρώσει δύο μήνες» συμπλήρωσε ο κ. Πρωτοψάλτης, υπογραμμίζοντας πως δεν θα χρειαστεί κάποια αίτηση από τους δικαιούχους.

Παράλληλα, ο διοικητής του ΟΑΕΔ σημείωσε πως για τους εποχικούς υπαλλήλους υπάρχει πρόβλεψη για 50 ημέρες ασφάλισης, προκειμένου να κατοχυρώσει το τρίμηνο της επιδότησης ανεργίας, ενώ υπογράμμισε τις προσπάθειες που κάνει ο Οργανισμός για την αύξηση της απασχόλησης. «Πρέπει να δώσουμε έμφαση στην επιδότηση της εργασίας. Το ένα είναι προσωρινή ανακούφιση, το άλλο είναι η πραγματική λύση. Ανοίξαμε πέντε προγράμματα με 29.500 θέσεις εργασίας που επιδοτούν στο 75% το μισθολογικό και μη μισθολογικό κόστος εργασίας για τους ανέργους. Μέχρι τώρα έχουμε αιτήσεις για τις μισές θέσεις εργασίας από επιχειρήσεις» συμπλήρωσε ο Σπύρος Πρωτοψάλτης.

«Μέλημά μας είναι η στήριξη της απασχόλησης» σημείωσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ, Βασίλης Κορκίδης, υπογραμμίζοντας πως τα κίνητρα που προσφέρει το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ θα πρέπει επανεξεταστούν. «Το να κυνηγήσεις ένα πρόγραμμα που έχει δεσμεύσεις για το αύριο, σημαίνει ότι θα πρέπει να γνωρίζεις τι θα συμβεί την επόμενη ημέρα» συμπλήρωσε ο κ. Κορκίδης, τονίζοντας ότι είναι σε συνεχείς επαφές με τους αρμόδιους φορείς για τη βελτίωση των προγραμμάτων απασχόλησης. Την ανάγκη για τη δημιουργία ενός προγράμματος που θα βοηθά τις επιχειρήσεις προκειμένου να διατηρήσουν το προσωπικό τους σημείωσε και ο φοροτεχνικός, Μιχάλης Αντωνόπουλος. «Για να μειωθεί η ανεργία πρέπει να γίνουν προσλήψεις, δεν αρκεί μόνο η διατήρηση των θέσεων εργασίας» συμπλήρωσε ο κ. Πρωτοψάλτης.

Σχετικά άρθρα

Θα γίνει νεκροψία – νεκροτομή για τα αίτια θανάτου του Μάριου Οικονόμου
Κρίσιμες ώρες για τον Μάριο Οικονόμου
Θεσσαλονίκη: Κλείνει από σήμερα το μετρό
Κατέθεσε μήνυση ο Μαρινάκης – Η απάντηση του Δημητριάδη
Πένθος: «Έφυγε» η Γωγώ Μαστροκώστα
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Previous Article Η κλήρωση των εθνικών πρωταθλημάτων(Live Streaming)
Next Article Ο Φερέιρα έχει έναν… ευχάριστο πονοκέφαλο!

Τελευταία νέα

Τεσσάρα για την Εθνική Νέων στην Τούμπα!
ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
9 June, 2026
H FIFA δικαίωσε τον Πάβισιτς – Πάει στο CAS ο Άρης
ΑΡΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
9 June, 2026
«Κλείδωσε» η άφιξη του Σπανούλη
ΑΡΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
9 June, 2026
Ο ΠΑΟΚ σε ρυθμούς… Μουντιάλ!
ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
9 June, 2026
Follow US