By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
ThesSportsThesSports
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • LIFE
  • ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ
Αναζήτηση
Reading: ΕΠΟ για Κύπελλο, Κλάτενμπεργκ, VAR και γραμμή οφ σάιντ
Share
Font ResizerAa
ThesSportsThesSports
Font ResizerAa
Αναζήτηση
Follow US
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
SUPERLEAGUEΚΥΠΕΛΛΟΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΕΠΟ για Κύπελλο, Κλάτενμπεργκ, VAR και γραμμή οφ σάιντ

Τhessports
Last updated: 01/09/2020 12:11
Τhessports
Share
SHARE

Με ανακοίνωσή της η ΕΠΟ επισημοποίησε τη διεξαγωγή του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας στις 12/9, ξεκαθάρισε ότι το κόστος της γραμμής του οφσάιντ θα επιβαρύνει τη νέα σεζόν τις ομάδες της Superleague, ενώ αναφέρει ότι οι εκλογές θα γίνουν στις 9/10.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Συνεδρίασε η Εκτελεστική Επιτροπή της  Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας παρουσία του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των FIFA / UEFA κ. Petr Fousek.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης ο πρόεδρος κ. Ευάγγελος Γραμμένος ενημέρωσε τα μέλη της Ε.Ε. για την απόφαση των FIFA/UEFA να ανανεώσουν το διορισμό των κκ Herbert Huebel και Petr Fousek στην Ελλάδα έως το τέλος Οκτωβρίου 2020.

H E.E. έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις:

Ενέκρινε την πρόσκληση και την ημερήσια διάταξη της τακτικής εκλογικής Γενικής Συνέλευσης της Ε.Π.Ο., που θα διεξαχθεί την 9η Οκτωβρίου 2020, στις 10πμ, στο ξενοδοχείο Divani Apollon Palace στην Βουλιαγμένη.
Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Ε.Π.Ο. κ. Γραμμένος ενημέρωσε τα μέλη της Ε.Ε. για τη συνάντησή του με τον Υφυπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη, με αντικείμενο την προκηρυχθείσα τακτική εκλογική Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας, στις 09 Οκτωβρίου 2020, και σε εφαρμογή της σχετικής προτροπής των FIFA και UEFA στην επιστολή τους προς την Ε.Π.Ο. της 18ης Αυγούστου 2020.

Ο κ. Γραμμένος υπογράμμισε προς τα μέλη της Ε.Ε., όπως κατέστησε σαφές προς τον Υφυπουργό, ότι η προκήρυξη των εκλογών της Ε.Π.Ο. είναι απολύτως νόμιμη και σε πλήρη συμμόρφωση με τις διατάξεις της αθλητικής νομοθεσίας, αλλά και του καταστατικού της Ομοσπονδίας στις 27 Ιουλίου 2020, όταν και ελήφθη η εν λόγω απόφαση από την Εκτελεστική Επιτροπή.

Όρισε τη διεξαγωγή του τελικού αγώνα του Κυπέλλου Ελλάδος αγωνιστικής περιόδου 2019-20 στις 12 Σεπτεμβρίου 2020 στο γήπεδο της Ριζούπολης. Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, σε περίπτωση που τεθούν θέματα αστυνόμευσης και ασφάλειας του γηπέδου αυτού, ο τελικός θα διεξαχθεί στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου.

Ενέκρινε τους κανονισμούς της αγωνιστικής περιόδου 2020-21, με εξαίρεση τον πειθαρχικό κανονισμό και τον κανονισμό δεοντολογίας, οι οποίοι θα εγκριθούν μετά την ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας ελέγχου και τις πιθανές παρατηρήσεις από την UEFA.

Να υποβληθεί εκ νέου υποψηφιότητα στην UEFA για την διοργάνωση του τελικού του Europα Conference League 2022/2023 στην Αθήνα και την «Opap Arena», λόγω των μεγάλων καθυστερήσεων στην προετοιμασία του Παγκρητίου Σταδίου, οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο την εν εξελίξει ελληνική υποψηφιότητα.

Απεδέχθη το αίτημα της Super League 2 για παράταση 20 ημερών στους συμμετέχοντες στα νέα πρωταθλήματα της Super League 2 και της Football League, προκειμένου να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες αδειοδότησής τους.

Να επιδοτηθούν τα νησιωτικά σωματεία της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας με ποσό 170.000 ευρώ, ενόψει της συμμετοχής του στο πρωτάθλημα της αγωνιστικής περιόδου 2020-21.

Ενέκρινε τo αίτημα  της Super League 1 για παράταση έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2020 στην καταβολή των οφειλών των μελών της προς την Ε.Π.Ο. και έως τις 11 Σεπτεμβρίου στην υποβολή της προκήρυξης πρωταθλήματος και του ενιαίου συνοπτικού προγράμματος της αγωνιστικής περιόδου  2020-21.

Το κόστος για την χρήση της τεχνολογίας VAR offside line (950 ευρώ/αγώνα) τη νέα αγωνιστική περίοδο να καλυφθεί από τις ΠΑΕ που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Super League 1.

Στην Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Π.Ο. παρέστη ο πρόεδρος της ΚΕΔ/ΕΠΟ κ. Μαρκ Κλάτενμπεργκ, ο οποίος παρουσίασε τη νέα δομή της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, η οποία έχει ως εξής:

Κ.Ε.Δ.: Μαρκ Κλάτενμπεργκ (πρόεδρος), Άλαν Σνόντι (αναπληρωτής πρόεδρος), Ζοάο Καπέλα (μέλος)
Τεχνικοί σύμβουλοι: Σταύρος Τριτσώνης (Διευθυντής Ακαδημίας Διαιτησίας & Εθνικός Εκπαιδευτής), Μιχάλης Κουκουλάκης (Εκπαιδευτής VAR), Αντωνία Κοκότου (υπεύθυνη γυναικείας διαιτησίας), Δημήτρης Καλύβας (υπεύθυνος διαιτησίας αναπτυξιακών ηλικιών-Grassroots), Νίκος Ιωσηφόγλου (υπεύθυνος παρατηρητών διαιτησίας αναπτυξιακών ηλικιών –Grassroots), Βασίλης Λώλης (γυμναστής διαιτητών).

Βάσει του σχεδιασμού του κ. Κλάτενμπεργκ, η Κ.Ε.Δ. έχει την ευθύνη για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και οι τεχνικοί σύμβουλοι για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Μετά από εισήγηση του προέδρου της Κ.Ε.Δ., και έγκριση των FIFA/UEFA, παρατείνεται  για έναν ακόμα μήνα η σύμβαση του κ. Χουάν Φερνάντεζ  Μάριν (ως τις 30 Σεπτεμβρίου 2020).

Σχετικά άρθρα

Τεσσάρα για την Εθνική Νέων στην Τούμπα!
H FIFA δικαίωσε τον Πάβισιτς – Πάει στο CAS ο Άρης
Ο ΠΑΟΚ σε ρυθμούς… Μουντιάλ!
Αντέδρασε στις φήμες ο Ντεσπόντοφ: «Έχω συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ!»
«Αποσύρθηκε για Τζόλη η Ρόμα»
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Previous Article Στην NOVA τα ευρωπαϊκά παιχνίδια του Άρη
Next Article Δυσαρέσκεια της ΚΑΕ Άρης για Αυγενάκη

Τελευταία νέα

«Κλείδωσε» η άφιξη του Σπανούλη
ΑΡΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
9 June, 2026
«Καμπάνα» της ΕΕΑ στον Προμηθέα!
Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ
9 June, 2026
Πάει και για Μήτογλου ο Ηρακλής!
ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
9 June, 2026
«Καμπάνα» της ΔΕΑΒ σε Παναθηναϊκό και Γιαννακόπουλο
Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ
9 June, 2026
Follow US