By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
ThesSportsThesSports
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • LIFE
  • ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ
Αναζήτηση
Reading: Η FIFA σχεδιάζει «επάνασταση» με λιγότερα ματς
Share
Font ResizerAa
ThesSportsThesSports
Font ResizerAa
Αναζήτηση
Follow US
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
ΔΙΕΘΝΗΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η FIFA σχεδιάζει «επάνασταση» με λιγότερα ματς

Τhessports
Last updated: 15/09/2020 11:01
Τhessports
Share
SHARE

Η FIFA σχεδιάζει μία «επανάσταση» στο ποδόσφαιρο, με αφορμή την πανδημία του κορονοϊού που έχει αναπόφευκτες επιπτώσεις και στον κόσμο της «στρογγυλής θεάς».

Αυτό αναφέρει η ιταλική εφημερίδα Repubblica, σημειώνοντας ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την υγεία, έχει επιταχύνει ένα ζήτημα το οποίο η FIFA επεξεργάζεται εδώ και αρκετό καιρό και αφορά στην προοδευτική μείωση του ενδιαφέροντος για το ποδόσφαιρο, εξ΄ αιτίας, μεταξύ άλλων παραγόντων, τα πάρα πολλά παιχνίδια και τους λιγότερο ελκυστικούς τύπους διοργανώσεων.

Έτσι, η παγκόσμια ομοσπονδία αναζητά ιδέες και σχέδια προκειμένου να… νικήσει την πλήξη και να αλλάξει το ποδόσφαιρο.

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, ο οποίος βρέθηκε στην Ρώμη τις τελευταίες ημέρες, παραδέχθηκε: «Πρέπει να μειώσουμε τον αριθμό των παιχνιδιών».

Η ιδέα του, είναι να αρχίσει η συζήτηση του θέματος με τις ομοσπονδίες πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ, που έχει προγραμματισθεί για τον χειμώνα του 2022.

Όπως αναφέρει η Repubblica, «ο Ινφαντίνο προωθεί το σύστημα των playoffs, πρωταθλήματα με μόνο ένα γύρο, ακολουθούμενο από μια φάση νοκ-άουτ. Αποφάσεις που θα είχαν επίσης συνέπειες στην αγορά της τηλεόρασης, που επί του παρόντος είναι κορεσμένη με πολλά παιχνίδια».

Η FIFA σχεδιάζει επίσης να χωρίσει το ημερολόγιο σε περιόδους που προορίζονται για κάθε διοργάνωση-γεγονός: ένας μήνας για τις διακοπές των παικτών, 1,5 μήνας για Mουντιάλ/ Euro, πέντε μήνες για τα πρωταθλήματα και ο υπόλοιπος χρόνος για playoffs και Κύπελλα Ευρώπης. Απομένει 1,5 μήνας που θα αξιοποιηθεί για τα προκριματικά των εθνικών ομάδων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Τεσσάρα για την Εθνική Νέων στην Τούμπα!
H FIFA δικαίωσε τον Πάβισιτς – Πάει στο CAS ο Άρης
Ο ΠΑΟΚ σε ρυθμούς… Μουντιάλ!
Αντέδρασε στις φήμες ο Ντεσπόντοφ: «Έχω συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ!»
«Αποσύρθηκε για Τζόλη η Ρόμα»
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Previous Article “Τζένοα, Πάρμα, Βερόνα και… ΠΑΟΚ για Πιάτσα”
Next Article Τεστάρουν δυνάμεις και ετοιμότητα Άρης και Ηρακλής

Τελευταία νέα

«Κλείδωσε» η άφιξη του Σπανούλη
ΑΡΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
9 June, 2026
«Καμπάνα» της ΕΕΑ στον Προμηθέα!
Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ
9 June, 2026
Πάει και για Μήτογλου ο Ηρακλής!
ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
9 June, 2026
«Καμπάνα» της ΔΕΑΒ σε Παναθηναϊκό και Γιαννακόπουλο
Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ
9 June, 2026
Follow US