“Υπομονή, σιωπή και δουλειά”

Είπε πολλά, χωρίς να πει τίποτα ο Άγγελος Αναστασιάδης, μετά και τη σημερινή γκέλα με την Καλλονή στην Τούμπα. Με εξαίρεση το θέμα Γκαρσία, στο οποίο έριξε την ευθύνη στον Ουρουγουανό, λέγοντας ότι έθεσε εαυτόν εκτός ομάδας, ο προπονητής του ΠΑΟΚ δεν ήταν σαφής ούτε για τις μεταγραφές, ούτε γι΄ αυτό που πρέπει να περιμένει ο κόσμος, ενώ επιχείρησε και μια σύγκριση με τον Ολυμπιακό…

Αναλυτικά τα όσα είπε ο προπονητής του Αναστασιάδης :

Για την ισοπαλία με την Καλλονή : “Έχουμε πρόβλημα στο να βάλουμε τη μπάλα στα δίχτυα. Φτάνουμε με αξιώσεις στην περιοχή, εκεί χρειάζεται μια τελική πάσα,, το είχαμε στο προηγούμενο παιχνίδι, το είχαμε και σήμερα. Τα παιχνίδια είναι πολύ εύκολα για μας, αλλά όταν δεν βάζεις τη μπάλα μέσα… Μετά από ταλαιπωρία και τόση ζέστη, επόμενο είναι η ομάδα να φορτωθεί και με άγχος, να έχει και ψυχολογικά προβλήματα, γιατί τα περισσότερα παιδιά δεν έχουν και την εμπειρία, παίζουν πρώτη φορά Α’ Εθνική. Αυτό είναι το βασικό κομμάτι, εκεί πρέπει να δουλέψουμε πολύ. Μας έλειπαν οι στράικερ λόγω τιμωρίων, κουρασης και πλημελούς προετοιμασίας. Ελπίζω θα είμαστε καλύτεροι στο δρόμο”.

Για το αν υπάρχει πρόβλημα στην άμυνα : “Έγιναν στη συγκεκριμένη φάση με το γκολ πολλά… Ξεκίνησε ο Τζαβέλλας να κάνει την επίθεση, το πρόβλημα ήταν πως έπρεπε κάποιος να μείνει πίσω και δεν έμεινε. Αν έμενε ένας, δεν θα είχαμε πρόβλημα. Συμβαίνουν όλα αυτά για να τα δούμε, και είναι αρχή. Εγώ είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παιδιών, είμαστε σε καλό δρόμο, δεν ξέρω πόσο υπομονή μπορεί να έχει κανείς εδώ”.

Για τη διαιτησία : “Είπα ότι είμαστε υποχρεωμένοι να κερδίζουμε και τους διαιτητές, κι αυτό θα κάνουμε, δεν καταφέρθηκα εναντίον της διαιτησίας. Δεν μπορείς να κρατάς 4 λεπτά καθυστέρηση όταν έχεις παίξει 15 λεπτά στο δεύτερο μέρος. Για το αν είναι κόκκινη ή οφσάιντ το γκολ που δεχτήκαμε, θα τα δουν άλλοι. Έχουν γίνει αλλαγές, σταμάτησε το παιχνίδι, δίνει τέσσερα λεπτά καθυστέρηση και παίξαμε 45 δευτερόλεπτα. Αναφέρω ένα γεγονός. Πρέπει να περάσω το μήνυμα στην ομάδα, ότι πρέπει να κερδίζουμε και τους διαιτητές”

Για το αν θα γίνουν μεταγραφές : “Ακούστε να σας πω κάτι. Όταν ήρθα στον ΠΑΟΚ, η εντολή ήταν, σιωπή και υπομονή και δουλειά, τρία πράγματα. Εγώ κάνω αυτά τα τρία πράγματα. Σιωπή, υπομονή και δουλειά. Θα αποδώσουν στο τέλος. Δεν ξέρω ποιος έχει την υπομονή”

Για την υπόθεση Γκαρσία : “Θα πω κάτι να τελειώνουμε με το θέμα του Γκαρσία. Εγώ τον πρότεινα να έρθει στον ΠΑΟΚ, ήρθε και μετά έθεσε τον εαυτό του εκτός ομάδας. Νομίζω ότι έδωσα την απάντηση”

Για την ένταση μεταξύ οπαδών και Σαββίδη : “Εμείς σαν ομάδα, βλέπω και τις άλλες ομάδες, το αποτέλεσμα είναι αυτό, που μας λείπει. Ο ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή, με τους άλλους διεκδικητές του πρωταθλήματος, έχει μία διαφορά. Χθες έβλεπα τον Ολυμπιακό με τη Νίκη Βόλου. Εκεί αποθεώνεται ο πρόεδρος και ο προπονητής και οι ποδοασφαιριστές, προτού ξεκινήσει το παιχνίδι.. Στον ΠΑΟΚ βρίζεται ο μεγαλομέτοχος, βρίζονται οι παίκτες, και ο προπονητής είναι ο χειρότερος προπονητής της γης. Η διαφορά μας είναι αυτή. Τίποτα άλλο. Αν έρθει ο κόσμος δίπλα στην ομάδα και σταματήσει να κάνει όλα αυτά που κάνει, τα οποία δεν βοηθάνε σε τίποτα… Δηλαδή αν θα προπηλακιστεί ο μεγαλομέτοχος, ο προπονητής, οι παίκτες, θα γίνει κάτι καλό σ΄ αυτή την ομάδα; Το 1976 που πήραμε το πρώτο πρωτάθλημα, στο πρώτο ματς εδώ με τον Πιερικό φέραμε ισοπαλία και μας περίμεναν έξω να μας χτυπήσουν”

Για το αν ο κόσμος ξέρει το πλάνο και τους στόχους : “Οι μόνοι δικαιολογημένοι είναι αυτοί. Εγώ δεν είπα να μη μας βρίζουν. Ειδικά εμενα, είμαι συνηθισμένος. Γνωρίζω ότι στο τέλος μ΄ αυτά που γίνονται… Δεν μπορώ να περιμένω από τον Σαββίδη (σ.σ. ο ποδοσφαιριστής) τώρα. Ξέρω όμως τι μπορεί να κάνει τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο. Αν θέλει η Παναγιά να είμαι τον Οκτώβρη και τον Νοέμβρη, θα φανεί. Εγώ είμαι αποφασισμένος για όλα. Ξέρω που βρίσκομαι και τι κάνω. Δουλεύω πολύ μ΄ αυτά τα παιδιά. Δικαιολογίες δεν υπάρχουν. Όλη την ευθύνη γι’ αυτή την κατάσταση την αναλαμβάνω εγώ. Το είπα από την πρώτη μέρα”