Τσέφεριν: «Ακόμη και οι πιο άσχετοι έχουν καταλάβει πως η Super League είναι παρελθόν»

Δυναμική τοποθέτηση από τον Αλεξάντερ Τσέφεριν για την Super League και την εμμονή κάποιων να πιστεύουν ότι ακόμη υπάρχει πρόσφορο έδαφος για την… εφαρμογή της.

Ο πρόεδρος της UEFA μιλώντας στην Telegraph ξεκαθάρισε ότι η ESL έχει τελειώσει, και πως οι τρεις Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους απειλούν την UEFA αλλά και έχουν βοηθήσει την ομοσπονδία να αναπτύξει την ιδέα της συμπαράστασης μεταξύ των ομάδων.

Ακόμα και οι πιο άσχετοι έχουν καταλάβει πως η ESL είναι παρελθόν, έχει τελειώσει. Νομίζω πως αυτές οι τρεις ομάδες με την Λίγκα τους μας έχουν βοηθήσει σημαντικά για να προωθήσουμε την ιδέα της συμπαράστασης μεταξύ των συλλόγων, γιατί είναι εύκολο να τους πούμε πως αν δεν τους αρέσει εδώ, ας πάνε στην δική τους Λίγκα. Οι φίλαθλοι μιλάνε για τους Αμερικανούς επενδυτές στην Αγγλία αλλά ξεχνάνε πως αυτοί οι τρεις είναι ένας Ιταλός και δύο Ισπανοί. Νομίζουν πως η Γη είναι… επίπεδη. Έβγαλαν ανακοίνωση πως η European Super League είναι ζωντανή και δύο μέρες μετά έστειλαν αίτηση για το Champions League της επόμενης χρονιάς. Αν είναι τόσο καλή η Λίγκα τους γιατί θέλουν να παίξουν στην δική μας;», αναφέρει ο Τσέφεριν και συνεχίζει:

«Μας απειλούν με αγωγές, πως θα μας πάνε δικαστικά. Προφανώς έχουν πολλά χρήματα. Καλύτερα να τα επενδύσουν στις Ακαδημίες τους και το γυναικείο ποδόσφαιρο», τόνισε και πρόσθεσε για το Champions League: «Για μένα το ιδανικό θα ήταν για το Champions League όποιος προκρίνεται να παίζει. Αλλά είναι δύσκολο για μένα να επικοινωνήσω με τους τρεις όταν εξαφανίζονται την νύχτα».