Αμπασκάλ : “Θέλω να πετύχω κάτι σημαντικό με τον Βόλο”

Ο 32χρονος προπονητής του Βόλου, Γκιγιέρμο Αμπασκάλ, μίλησε σε ισπανικά Μέσα και αναφέρθηκε στους στόχους που έχει με τη νέα του ομάδα.

«Η πρόταση του Βόλου ήρθε μέσω ενός Έλληνα ατζέντη. Έκανα μία έρευνα για την πορεία και το στυλ του κλαμπ και νομίζω ότι είναι μια σημαντική ευκαιρία για μένα. Είναι ένας σύλλογος που πιστεύει στους Ισπανούς προπονητές. Του προέδρου του αρέσει το ισπανικό ποδόσφαιρο και αυτό ήταν που με έπεισε περισσότερο.

Υπάρχουν Ισπανοί ποδοσφαιριστές. Ο Τέκιο από την Έλτσε, ενώ περιμένουμε την απάντηση του Αλμπέρτο Μπουένο στην πρόταση ανανέωσης. Υπάρχουν, επίσης, Λατινοαμερικάνοι, ενώ έχουν περάσει από την ομάδα Ισπανοί προπονητές.

Είναι μία σημαντική πρόκληση, γιατί πρόκειται για ένα πρωτάθλημα που δεν γνώριζα. Είναι ανταγωνιστικό, ελκυστικό και το γεγονός ότι αγωνίζεσαι ως το τελευταία ματς σου δίνει κίνητρο να παλέψεις. Θέλω να γνωρίσω μία νέα κουλτούρα και να συνεχίσω να εξελίσσομαι σαν προπονητής, ώστε όταν έχω την ευκαιρία να γυρίσω στην Ισπανία, να έχω κερδίσει εμπειρίες που θα με κάνουν πιο σκληρό».