«Η Super League ζήτησε μόνο εμβολιασμένους στο γήπεδο»

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, στη συζήτηση στη Βουλή για το νομοσχέδιο, απαντώντας σε ερώτηση βουλευτή, υποστηρίζοντας ότι στις προτάσεις που έχει καταθέσει η SL είναι να μπουν στο γήπεδο εμβολιασμένοι φίλαθλοι και «αυτή η πρόταση δεν πέφτει κάτω, την ακούμε με πάρα πολύ ενδιαφέρον».

«Εμείς θέλουμε εμβολιασμένους και περισσότερους αν είναι δυνατόν μέσα στα γήπεδα μας» τόνισε ο υφυπουργός Αθλητισμού ότι ειπώθηκε από τη διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος.

«Δεν είπα κάτι εγώ για υποχρεωτικό εμβολιασμό στα γήπεδα, σας είπα μονάχα ότι ανοίγει η συζήτηση μετά τη σημερινή απόφαση των λοιμωξιολόγων στην πρόταση μας για να συσταθεί μία ομάδα όπου θα δουλέψει την επικαιροποίηση της πρότασης, του πρωτοκόλλου που είχε κατατεθεί από sl1 πριν από μερικούς μήνες, να δούμε τα νέα δεδομένα, πώς αυτό μπορεί να εφαρμοστεί» τόνισε ο Λευτέρης Αυγενάκης που εξήρε τις ενέργειες που έχουν γίνει από τη Super League.

«Είχε γίνει μια εξαιρετική δουλειά από πλευράς sl1, άρα να εναρμονιστούμε με τα νέα δεδομένα που υπάρχουν στη χώρα μας στην Ευρώπη, αλλά κυρίως στη χώρα μας, και να πάμε παρακάτω. Ωστόσο, σας θυμίζω ότι υπάρχει επίσημη πρόταση από sl1, τη διοργανώτρια αρχή που λέει τι; «Εμείς θέλουμε εμβολιασμένους και περισσότερους αν είναι δυνατόν μέσα στα γήπεδα μας». Αυτή η πρόταση δεν πέφτει κάτω, την ακούμε με πάρα πολύ ενδιαφέρον. Άλλωστε συνολικά έχει ανοίξει η συζήτηση για δυνατότητες, για πλεονεκτήματα, για παρότρυνση του κόσμου να εμβολιαστεί, και συνάμα να κινείται να έχει περισσότερες, ανέσεις, ελευθερίες, δυνατότητες, όπως φυσικά και στα γήπεδα. Η πρόταση όμως, έχει ξεκινήσει, έχει έρθει στο δημόσιο διάλογο από τη διοργανώτρια αρχή, την οποία την ακούμε με ενδιαφέρον. Ωστόσο, θα γίνει η συζήτηση στην ομάδα εργασίας που θα συσταθεί».