Σε δύο ομίλους Handball Premier, A1 χάντμπολ γυναικών τη νέα σεζόν, -4 στον Ολυμπιακό!

Σε δύο ομίλους θα διεξαχθούν και τη νέα σεζόν οι Handball Premier και Α1 χάντμπολ γυναικών, όπως αποφασίστηκε στο ΔΣ της ΟΧΕ την Πέμπτη.

Επίσης, η Ελληνική Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης αποφάσισε την αφαίρεση τεσσάρων βαθμών από τον Ολυμπιακό, λόγω της αποχώρησής του από τη φετινή Handball Premier.

Τέλος, αποφασίστηκε η ΑΕΣΧ Πυλαίας να αποτελέσει την πέμπτη ομάδα στους άνδρες και την τέταρτη στις γυναίκες που θα αγωνιστεί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις με βάση τα δεδομένα του αθλήματος, της υγειονομικής κατάστασης της χώρας, αλλά και της τροπολογίας του Υφυπουργείου Αθλητισμού σε σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών (άρθρο 2, 19/4/2021) για την τροποποίηση κανονισμών και προκηρύξεων πρωταθλημάτων:

-Η Handball Premier και η Α1 γυναικών περιόδου 2021-2022 θα διεξαχθούν σε ομίλους με τις ίδιες ομάδες που συμμετείχαν και τη φετινή αγωνιστική περίοδο και την ίδια γεωγραφική κατανομή.

 

 

Η απόφαση πάρθηκε αφενός για να υπάρξει ομαλή μετάβαση στις ενιαίες κατηγορίες την περίοδο 2022-2023, αφετέρου δε για ευελιξία στον προγραμματισμό των πρωταθλημάτων σε περίπτωση νέας διακοπής, λόγω της πανδημίας, δεδομένου πως ο κίνδυνος αυτός συνεχίζει να υφίσταται.

Handball Premier

1ος όμιλος (Νότος): ΑΕΚ, Διομήδης Άργους, Ιωνικός ΝΦ, ΑΣΕ Δούκα, Άρης Νικαίας, HC Σαλαμίνα, Ολυμπιακός ΣΦΠ.

2ος όμιλος (Βορράς): ΠΑΟΚ, Δράμα 1986, ΑΕΣΧ Πυλαίας, Φίλιππος Βέροιας, Αερωπός Έδεσσας, Ζαφειράκης Νάουσας, Φαίακας Κέρκυρας

Σύστημα

Α’ φάση: Όλοι εναντίον όλων σε δύο γύρους (14 αγωνιστικές, 12 για κάθε ομάδα)

Β’ φάση: Πλέι οφ (1-8): Οι τέσσερις πρώτες ομάδες κάθε ομίλου δημιουργούν έναν όμιλο, μεταφέροντας τους βαθμούς από την πρώτη φάση μόνο από τα μεταξύ τους παιχνίδια. Ακολούθως οι ομάδες του πρώτου και του δεύτερου ομίλου συναντιούνται σε δύο γύρους (οκτώ αγωνιστικές). Δεν αγωνίζονται μεταξύ τους όσοι βρισκόντουσαν στον ίδιο όμιλο στην πρώτη φάση.

Πλέι άουτ (9-14): Οι τρεις τελευταίες ομάδες κάθε ομίλου δημιουργούν έναν όμιλο, μεταφέροντας τους βαθμούς από την πρώτη φάση μόνο από τα μεταξύ τους παιχνίδια.

Ακολούθως, οι ομάδες του πρώτου και του δεύτερου ομίλου συναντιούνται σε δύο γύρους (έξι αγωνιστικές). Δεν αγωνίζονται μεταξύ τους όσοι βρισκόντουσαν στον ίδιο όμιλο στην πρώτη φάση.