Φάσμα καμπάνας επτά αγωνιστικών

Με τα όσα κατέγραψε στο φύλλο αγώνα για τους  Μαυρουδή Μπουγαΐδη και Τάσο Μπακασέτας ο Σταύρος Μάνταλος, κινδυνεύουν με τιμωρία επτά αγωνιστικών. Η απώθηση και η εξίβρυση του βοηθού Γουργιώτη σύμφωνα με τον πειθαρχικό κώδικα επιφέρει ποινή που αν επιβληθεί, θα προλάβουν μόνο το παιχνίδι της 34ης αγωνιστικής.

Στο φύλλο αγώνα, ο Μάνταλος αιτιολόγησε την αποβολή των δυο παικτών, για τους οποίους τονίζει οτι είπαν στον βοηθό: «Μας γα… που… και θα το πληρώσεις. Πουλημένε, μας πήρες στον λαιμό σου και θα το έχεις τύψεις σε όλη του ζωή. Μας τελείωσες, εσύ και ο βοηθός σου είστε εργαλεία. Θα το μετανιώσετε πικρά αυτό που κάνατε στον Άρη»

Σύμφωνα με το άρθρο 10, παράγραφος 1δ του πειθαρχικού κώδικα η «υβριστική συμπεριφορά, έργω ή λόγω, προς τους διαιτητή, βοηθούς διαιτητές, παρατηρητή, βοηθό παρατηρητή και γιατρό αγώνα, στη διάρκεια του αγώνα ή στο ημίχρονο» επισύρει ποινή τεσσάρων αγωνιστικών.

Η απώθηση ή απόπειρα βιαιοπραγίας «κατά των διαιτητή, βοηθών διαιτητών, παρατηρητή, βοηθό παρατηρητή και γιατρό αγώνα, στη διάρκεια του αγώνα ή στο ημίχρονο» σύμφωνα με την επόμενη παράγραφο του άρθρου 10 επισύρει ποινή τιμωρίας πέντε αγωνιστικών.

Το ίδιο άρθρο, στην παράγραφο 4, αναφέρει χαρακτηριστικά:«Στην περίπτωση που τα παραπτώματα ενός ποδοσφαιριστή είναι δύο ή περισσότερα, επιβάλλεται συνολική ποινή αποκλεισμού που το ύψος της προκύπτει από το άθροισμα της μεγαλύτερης ποινής στην οποία προστίθεται το ήμισυ καθεμιάς από τις υπόλοιπες μικρότερες ποινές».

Επιπλέον, ο Μάνταλος αναφέρει οτι ο Λάμπρος Σκόρδας κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο, βρίζοντας και απειλώντας και καταλήγει πως τα πνεύματα ηρέμησαν με την παρέμβαση του Σούλη Παπαδόπουλου.