Ζήτησε αναβολή

Στον απόηχο όλων όσων έλαβαν χώρα το βράδυ της Κυριακής στα Χανιά, ο Άρης καλείται να σήμερα να βγάλει εις πέρας και δύο δύσκολες εξωαγωνιστικές αποστολές.

Όπως είχε οριστεί από τις αρχές του Ιανουαρίου, σήμερα αναμένεται να ανοίξει η διαδικασία για την προσπάθεια υπαγωγής της εταιρείας στο άρθρο 99.  Η “κίτρινη” ΠΑΕ θα κληθεί να υπερασπιστεί τις θέσεις της διεκδικώντας την… εντολή που θα της επιτρέψει να περάσει στο στάδιο επίτευξης συμφωνιών με τους πιστωτές της εταιρίας.

“Σύμμαχος” σε αυτή προσπάθεια αναμένεται να είναι το ελληνικό Δημόσιο, τουλάχιστον σύμφωνα με τις υποσχέσεις που έλαβε τις προηγούμενες ημέρες σε επαφές που είχε στην Αθήνα.

Ωστόσο οι δικηγόροι του Άρη ζήτησαν αναβολή της εκδίκασης με ταυτόχρονη διατήρηση της προσωρινής διαταγής, διότι πάρα πολύ απλά το πλάνο βιωσιμότητας που έχει εκπονηθεί στηρίζεται σε έσοδα που προϋποθέτουν την παραμονή της ομάδας στην κατηγορία. Τις επόμενες εβδομάδες θα ξεκαθαρίσει το θέμα αυτό (υπάρχουν μαθηματικές ελπίδες) οπότε αν ο Άρης υποβιβαστεί δεν θα μπορεί να υποστηρίξει την αίτηση, αφού δεν θα έχει κανένα νόημα.

Στο αίτημα αναβολής υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από τους (αρκετούς) αντίδικους και πλέον αναμένεται η απόφαση της έδρας.

Επίσης για σήμερα είναι προγραμματισμένες να εκδικαστούν στο διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ, οι υποθέσεις των Καστίγιο, Φατί και Σανκαρέ. Αγνωστο παραμένει αν θα εκδικαστούν ή ο Άρης θα πάρει αναβολή