Πρόεδρος σε ομάδα της τρίτης κατηγορίας στην Σλοβακία ο Μίχελ!

Εδώ και αρκετό καιρό απουσιάζει από την επικαιρότητα ο Λούμπος Μίχελ, ωστόσο η επιστροφή του στην… δράση θα κάνει μεγάλη εντύπωση.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται σε σλοβακικό δημοσίευμα, στο οποίο μιλάει και ο ίδιος, αναλαμβάνει πρόεδρος στην Τατράν Πρεσόφ, ομάδα που πλέον αγωνίζεται στην τρίτη κατηγορία του σλοβακικού ποδοσφαίρου!

Η κατάσταση στον παλαιότερο ποδοσφαιρικό σύλλογο στη Σλοβακία δεν ήταν καθόλου ιδανική τα τελευταία χρόνια. Την τελευταία φορά που ήταν «λευκοπράσινοι» στην υψηλότερη διοργάνωση ήταν τη σεζόν 2017/18, αλλά όταν έφυγαν από τη σλοβακική ποδοσφαιρική ελίτ πήρε τον… κατήφορο.

Αμέσως την επόμενη σεζόν (2018-19) η Τατράν υποβιβάστηκε στην δεύτερη εθνική κατηγορία, ενώ από το 2019 παίζει στον ανατολικό όμιλο της τρίτης εθνικής. Η ομάδα, μεταξύ άλλων, δεν έχει καν το δικό της γήπεδο και παίζει αγώνες σε διάφορα γήπεδα, αλλά όχι στο Πρεσόφ. Ο ιδιοκτήτης του συλλόγου, Μίροσλαβ Ρεμέτα, εδώ και πολύ καιρό έχασε το ενδιαφέρον του για το σύλλογο και ένα μεγάλο ερωτηματικό εμφανίστηκε πάνω από το παραδοσιακό προπύργιο της Σλοβακίας.

Όταν έφτασαν τα πράγματα στο… αμήν, τελικά ήρθαν τα θετικά νέα. Ο δήμαρχος της πόλης του Πρεσόφ ενέκρινε την αγορά όλων των μετοχών της ομάδας και έτσι θα γίνει ιδιοκτήτης του συλλόγου έως ότου φτάσει ένας νέος επενδυτής

Ο Λούμπος Μίχελ πρόκειται να καθίσει στη θέση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου, με τον Στάνισλαβ Σέστακ να συμπληρώσει τη θέση του αντιπροέδρου, αθλητικού διευθυντή και προπονητή,  ενώ ο Μάρτιν Γιακούμπκο πρόκειται επίσης να γίνει μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ομάδας.

“Και οι τρεις από εμάς που ήρθαμε στην ομάδα, επιστρέψαμε όλη μας τη ζωή με το ποδόσφαιρο και κερδίσαμε ένα συγκεκριμένο ποσό χρημάτων. Δεν εξαρτώμαστε λοιπόν από τον μισθό μας εδώ. Το κάνω αφιλοκερδώς και δεν σκέφτηκα καν να ζητήσω κάτι για αυτήν τη δραστηριότητα. Θέλουμε να βοηθήσουμε τον σύλλογο και είμαστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσουμε τους δικούς μας πόρους” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Λούμπος Μίχελ.

“Το πρώτο βήμα είναι να σώσουμε το εμπορικό σήμα. Το δεύτερο είναι να βρούμε έναν σταθερό επενδυτή που θα μπορούσε να εργαστεί εδώ για μεγάλο χρονικό διάστημα και να αναπτύξει τον σύλλογο προς τη σωστή κατεύθυνση. Με παρόμοιο τρόπο με τον τρόπο λειτουργίας της Ζίλινα ή της Τρέντσιν”, πρόσθεσε ο άλλοτε τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ.