Τρελά λεφτά στη La Liga

Η La Liga έφτασε σε συμφωνία με την εταιρεία CVC, η οποία θα πάρει το 10%, κάτι που σημαίνει ότι οι σύλλογοι θα λάβουν 2,7 δισ. ευρώ.

Οι οικονομικές συνέπειες της πανδημίας βγάζουν… μάτι με τα όσα βλέπουμε στο αγαπημένο μας άθλημα και έτσι άπαντες ψάχνουν λύσεις για να βελτιωθεί η κατάσταση. Και φαίνεται πως μια τέτοια βρήκε το ισπανικό πρωτάθλημα, καθώς ανακοίνωσε συμφωνία με την εταιρεία CVC Capital Partners για την πώληση του 10% αντί 2,7 δισ. ευρώ.

Οπως έγινε γνωστό, από την τεράστια αυτή οικονομική «ένεση», το 15% θα πάει κατευθείαν στις ομάδες και στις μεταγραφές παικτών και τα υπόλοιπα χρήματα θα διατεθούν για γήπεδα και εγκαταστάσεις.

Οσον αφορά τους μεγάλους της La Liga, η Ρεάλ Μαδρίτης θα λάβει 261 εκατ. ευρώ και η Μπαρτσελόνα 270, ποσά τα οποία θα βοηθήσουν τη δεδομένη στιγμή έτσι ώστε να κάνουν τις κινήσεις που τους «καίνε».

Σύμφωνα με την Marca αυτές είναι η μεταγραφή του Κιλιάν Μπαπέ για τους Merengues και η ανανέωση του συμβολαίου του Λιονέλ Μέσι για τους Blaugrana. Σημειώνται ότι η CVC είχε μιλήσει πρώτα με την Serie A, όμως το deal δεν έγινε ποτέ και έτσι στράφηκε στην Ισπανία, με την οποία η υπόθεση είχε αίσιο τέλος.

Στον ισπανικό Τύπο τονίζεται ότι η La Liga δεν πουλά κάποιο κομμάτι των δικαιωμάτων της. Η CVC θα βάλει χρήματα και είναι εκείνη που παίρνει ουσιαστικά το ρίσκο καθώς αν η «δουλειά» πάει καλά, θα βγάλει κέρδος, αν όμως όχι, τότεε θα χάσει την επένδυσή της. Δεν υπάρχει εγγύηση αλλά ρίσκο, όμως το μόνο σίγουρο είναι ότι η εταιρεία μπαίνει με 2.7 δισ. ευρώ.