Ανακοίνωση Κούγια κατά Ζαγοράκη : “Κάθε μέρα που περνάει απογοητεύομαι”

Ο Αλέξης Κούγιας με δήλωση του σχολίασε όσα συμβαίνουν στη Superleague 2, τονίζοντας πως η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Είμαι 41 χρόνια ιδιοκτήτης ιστορικών ομάδων (Ηρακλής, ΠΑΣ Γιάννινα, Παναχαϊκή, ΑΕΛ) και μου κάνει εντύπωση γιατί τόσο στην Λάρισα, όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα έχει πέσει Omerta, είναι όλοι τρομοκρατημένοι και κανείς δεν διαμαρτύρεται για αυτά που συμβαίνουν τόσο στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, όσο και για τα πρωτοφανή που συμβαίνουν στην Super League 2.

Θα ξεκινήσω από την Λάρισα που υπάρχει η πιο βρώμικη ποδοσφαιρική ομάδα της Ευρώπης που έχει στήσει τα περισσότερα παιχνίδια σε επαγγελματικό πρωτάθλημα από όλες τις ομάδες της Ευρώπης και μου κάνει εντύπωση πως ενώ τους ψάχνει η Interpol για τα στοιχήματα που κάνουν ο ιδιοκτήτης και τέσσερις ποδοσφαιριστές, η Επιτροπή Δεοντολογίας της Ε.Π.Ο. και η Ελληνική Δικαιοσύνη ολιγωρούν.

Λυπάμαι που ο νόμος Αυγενάκη αντί να μας απαλλάξει από αυτούς τους εγκληματίες του ποδοσφαίρου, τους νομιμοποίησε βάζοντας μόνο οικονομικά κριτήρια, λες και οι στοιχηματζήδες και αυτοί που ξεπλένουν μαύρο χρήμα δεν μπορούν να βρουν 150.000€.

Ο υπόκοσμος του ποδοσφαίρου έχει κινητοποιηθεί και με 150.000€ αγοράζει ιστορικές ομάδες.

Θα προσπαθήσω να συναντήσω άμεσα τον κ. Πρωθυπουργό γιατί η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Έχουν έρθει στην Ελλάδα όλοι οι παράνομοι από όλο τον κόσμο (Αμερικάνοι, Ελληνοαμερικάνοι, Αυστραλοί, Ιρανοί, Καναδοί χωρίς έλεγχο του πόθεν έσχες) και ετοιμάζουν το μεγαλύτερο πάρτι παράνομου στοιχήματος που έγινε ποτέ.

Διαβάζω ποιοι αγόρασαν την Παναχαϊκή, ποιοι ετοιμάζονται να αγοράσουν τον Πανιώνιο, ποιος αγόρασε την Καβάλα και διερωτώμαι τι πρωτάθλημα θα είναι αυτό.

Η πρόσφατη ιστορία της Ξάνθης με τα 15 εκατομμύρια δολάρια που ξεπλύθηκαν σε ένα χρόνο δεν προβλημάτισε κανένα.

Όλοι είναι για φωτογραφίες και παράτες και έχουν αφήσει την πιο σοβαρή κοινωνική εκδήλωση παγκοσμίως υποχείριο του διεθνούς παρακράτους του στοιχήματος.

Περιμένω την καθαρογραφή της αποφάσεως που αθώωσε τον Γιάννη Παπαδόπουλο και τους υπολοίπους στην Επιτροπή Δεοντολογίας για να τοποθετηθώ με ονοματεπώνυμα.

Έχουμε φτάσει στο απροχώρητο και όλα τα αποβράσματα της κοινωνίας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας έχουν βαπτιστεί σε παράγοντες και το διοικούν.

Κάθε μέρα που περνάει απογοητεύομαι από τον Ζαγοράκη.

Που ακούστηκε Β΄ Εθνική κατηγορία ποδοσφαίρου σε μια χώρα με δέκα εκατομμύρια κατοίκους με 40 ομάδες.

Σε λίγο ο Βασιλειάδης θα αγιοποιηθεί».