Ολα τα σενάρια στον όμιλο της Εθνικής

Δεν το λένε φωναχτά, αλλά δεν το κρύβουν κιόλας… Οι διεθνείς και ο Κατσικάρης δεν θέλουν να μπουν στη διαδικασία επιλογής αντιπάλων, αλλά στο βάθος η Ισπανία ασφαλώς και προβληματίζει…

Η Εθνική μας με νίκη επί της Αργεντινή θα τερματίσει στην πρώτη θέση του Β’ Ομίλου. Σε περίπτωση, όμως, που ηττηθεί θα βρει στο δρόμο της την Ισπανία, καθώς αν περάσει από τη φάση των “16” θα αντιμετωπίσει την παρέα του Γκασόλ στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Στον όμιλο μας πάντως τα πράγματα είναι περίπλοκα με την Αργεντινή, μετά την Εθνική μας, να είναι η μοναδική ομάδα που έχει εξασφαλίσει την πρόκριση.

Η Αργεντινή με νίκη είναι πρώτη. Με ήττα, ωστόσο, καταλήγει ακόμη και 3η. Αν η Κροατία κερδίσει το Πουέρτο Ρίκο και η Αργεντινή χάσει, τότε θα ισοβαθμήσουν στο 3-2 και οι Αργεντινοί θα υστερούν στην μεταξύ τους ισοβαθμία, καθώς έχασαν την 2η αγωνιστική.

Η Κροατία με νίκη απέναντι στο Πουέρτο Ρίκο θα είναι 3η, εκτός αν χάσει η Αργεντινή, οπότε θα την περάσει και θα καταλήξει δεύτερη. Από την άλλη μένει και εκτός αν χάσει από το Πουέρτο Ρίκο και η Σενεγάλη κερδίσει τις Φιλιππίνες. Σε αυτή την περίπτωση θα ισοβαθμήσει με τους Λατίνους και θα μείνει εκτός γιατί θα έχει χάσει το μεταξύ τους ματς και άρα την ισοβαθμία στο 2-3. Αυτό ισχύει ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα της Σενεγάλης, διότι ακόμη και στην τριπλή ισοβαθμία οι Κροάτες υστερούν καθώς θα έχουν χάσει τόσο από τη Σενεγάλη, όσο και από το Πουέρτο Ρίκο.