Το Ρίο Ντε Τζανέιρο θέλει το Μουντιάλ συλλόγων

Ο Δήμαρχος του Ρίο ντε Τζανέιρο, εξέφρασε την πρόθεση να διεξαχθεί στην βραζιλιάνικη μεγαλούπολη το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαιρικών συλλόγων, μετά την αδυναμία της Ιαπωνίας να φιλοξενήσει την διοργάνωση, τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

«Εργαζόμαστε για αυτό. Είναι επιθυμία του Ρίο, δεδομένου ότι η Ιαπωνία έχει εγκαταλείψει. Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να φέρουμε την διοργάνωση στο Ρίο», δήλωσε σχετικά, ο Εντουάρντο Πάες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο Πάες, πρόσθεσε ότι έχει ήδη έλθει σε επαφή με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Βραζιλίας και άλλους φορείς, ώστε το Ρίο να φιλοξενήσει την διοργάνωση.

«Υπάρχουν επαφές με την FIFA. Δεν είναι εύκολο γιατί φαίνεται ότι υπάρχει η θέληση να διοργανωθεί αυτός ο αγώνας στην Ασία», πρόσθεσε.

Η Ιαπωνία ανακοίνωσε στις 9 Σεπτεμβρίου ότι δεν θα φιλοξενήσει την διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων, τον Δεκέμβριο, λόγω των περιοριστικών μέτρων για την εξάπλωση του κορονοϊού.

Η FIFA δεν έχει ακόμη λάβει απόφαση σχετικά με την ημερομηνία και τον τόπο της διοργάνωσης, η οποία θα μπορούσε να λάβει χώρα το 2022.

Η Ιαπωνία είχε ήδη φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων το 2016 και η ιαπωνική ομοσπονδία ήθελε να διοργανώσει το τουρνουά του 2021, προκειμένου να γιορτάσει τα 100 χρόνια από την ίδρυση της.