Πασχαλάκης: «Νιώθω ότι είμαι χρήσιμος»

Σε δηλώσεις του στους ρεπόρτερ του ΠΑΟΚ που βρέθηκαν στο Αγρίνιο, ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης, αναφέρθηκε στην πορεία της ομάδας και τη δική του παρουσία.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Νιώθω όμορφα και άνετα, ότι είμαι χρήσιμος. Υπάρχει εμπιστοσύνη από τον προπονητή και δεν θέλει κάτι άλλο ένας παίκτης. Εύχομαι να πηγαίνουμε όλο και καλύτερα. Χρειαζόμαστε χρόνο, όπως είπα και μετά την Τρίπολη, αλλά δυστυχώς επειδή τα ματς είναι ανά τρεις μέρες βελτιωνόμαστε μέσα από τα ματς, δεν προλαβαίνουμε από τις προπονήσεις. Αγώνα με αγώνα γινόμαστε όλο και καλύτεροι».

Γνωρίζει πως ΠΑΟΚ και πίεση συμβαδίζουν, πόσω μάλλον όταν μιλάμε για τη θέση του τερματοφύλακα: «Θα μιλήσω για εμένα. Δεν νιώθω πίεση. Θεωρώ ότι για να βρίσκεσαι στην πρώτη γραμμή σε αυτή την ομάδα πρέπει να μάθεις να ζεις με την πίεση, αν το μάθεις αυτό, δεν νιώθεις πίεση. Δυστυχώς η ευτυχώς έτσι είναι αυτός ο σύλλογος. Πρέπει να ζεις με αυτό και να μπορείς να ανταπεξέλθεις και να πετυχαίνεις κάθε χρόνο τους στόχους που υπάρχουν».

Μιλώντας για την σημασία των επιτυχιών του ΠΑΟΚ σε Τρίπολη και Αγρίνιο, ανέφερε:«Είναι πολύ σημαντικό να παίρνεις βαθμούς από τέτοιες ομάδες. Με τον Ολυμπιακό, την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό είναι πιο… εύκολο να παίζεις μαζί τους. Με τις επαρχιακές είναι πιο σημαντικό να δείχνεις σοβαρός. Για να κερδίσεις το πρωτάθλημα πρέπει να κερδίζεις αυτές τις ομάδες».

Για το αν βλέπει να αλλάζει κάτι από ματς σε ματς:«Υπάρχει εμπιστοσύνη από την αρχή. Αυτό είναι κάτι που θα το πει ο προπονητής μας, θα το δει ο ίδιος. Εγώ είμαι αισιόδοξος και θέλω να παρουσιάζομαι σε κάθε αγώνα με όλο καλύτερο πρόσωπο και με την δουλειά θα πηγαίνουμε συνεχώς ένα βήμα μπροστά».

Για το ντέρμπι με την ΑΕΚ, τόνισε: «Είναι το πρώτο ντέρμπι. Το δύσκολο ματς ήταν με τον Παναιτωλικό, στα ντέρμπι υπάρχει πάντα το κίνητρο και είσαι πιο συγκεντρωμένος. Θέλουμε να πάνε όλα καλά, να προετοιμαστούμε κατάλληλα και να παρουσιάσουμε και καλύτερο πρόσωπο».

Για τον τραυματισμό του στο χέρι: «Στον αγκώνα είχα ένα θέμα, έχει πρηστεί, αλλά όλα είναι καλά».

Όσο για τις συζητήσεις για ένα νέο συμβόλαιο; «Είναι νωρίς για να μιλάμε για το νέο συμβόλαιο. Προέχει το ματς με την ΑΕΚ. Ας τελειώσει η σεζόν και βλέπουμε. Δεν έχω αποφασίσει ακόμη, αλλά θα δούμε…».

Τέλος, αναφέρθηκε στη σημασία του να σκοράρουν τα νέα πρόσωπα: «Είναι σημαντικό για τη ψυχολογία τους προκειμένου να ενσωματωθούν πιο γρήγορα. Εμείς θέλαμε να τους αγκαλιάσουμε και να νιώσουν οικεία… Θα τους κάνει πολύ καλό για να είναι πιο έτοιμοι στη συνέχεια».