«Υποχρεωμένοι για τίτλους»

Ο Γιάννης Σκόνδρας βραβεύθηκε ως ο πολυτιμότερος παίκτης της 2ης αγωνιστικής και στις δηλώσεις του τόνισε πως έχει θέσει σαν στόχο την κατάκτηση τίτλων με τον ΠΑΟΚ, ενώ ανέφερε πως είναι νωρίς ακόμη για… αγωνιστικά συμπεράσματα. Αναλυτικά:

Για την βράβευσή του: «Είμαι πολύ χαρούμενος που πήρα αυτό το βραβείο. Είμαι τριπλά χαρούμενος, γιατί κερδίσαμε, γιατί σκόραρα και έδωσα και ασίστ. Πρώτη φορά παίρνω τέτοιο βραβείο. Ελπίζω να πάρω κι άλλα στη συνέχεια. Πρέπει να κατεβάσω το κεφάλι και να δουλέψω σκληρά γι’ αυτό».

Για το γκολ που πέτυχε: «Δεν έτυχε την περασμένη σεζόν να σκοράρω. Ίσως δεν ήμουν 100% έτοιμος. Τώρα έχω εγκλιματιστεί πλήρως. Ξεκίνησα δυνατά και ελπίζω να δώσω ανάλογη συνέχεια.»
Για το αν θα τον δούμε να επιστρέφει στο κέντρο της άμυνας: «Θα παίξω όπου μου πει ο προπονητής και θα δώσω ό,τι μπορώ. Δεν έχω κάποια προτίμηση».

Για την αγωνιστική κατάσταση της ομάδας: «Η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση. Δεν ξεκινήσαμε καλά, αλλά δείξαμε στη συνέχεια ότι είμαστε πολύ δουλεμένη ομάδα. Με την δουλειά που κάνουμε η συνέχεια θα είναι ακόμη καλύτερη».

Για την ταυτότητα της ομάδας: «Είναι νωρίς ακόμη να πούμε για την ταυτότητά μας. Είμαστε πιο γρήγοροι, πιο αθλητικοί από την περασμένη σεζόν. Πιστεύω ότι μέσα στη σεζόν ο κόσμος θα δει πόση δουλειά «ρίξαμε» τους δύο προηγούμενους μήνες».

Για την κλήρωση του Europa League: «Δεν μπορώ να πω ότι είναι εύκολη ή δύσκολη. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να δείξουμε αυτά που έχουμε δουλέψει και μπορούμε. Ελπίζω ότι όλα θα πάνε καλά στο τέλος και θα προκριθούμε».
Για τον στόχο του ΠΑΟΚ φέτος: «Όταν είσαι στον ΠΑΟΚ πρέπει να κυνηγάς πρωτάθλημα, Κύπελλο και να κάνεις καλή πορεία στην Ευρώπη. Κάθε παιχνίδι για εμάς είναι τελικός. Αν είμαστε αγαπημένοι και δίνουμε αυτά που μπορούμε, πιστεύω ότι θα φτάσουμε ψηλά».

Για τις αλλαγές που έφερε ο ερχομός του Αναστασιάδη: «Κάθε προπονητής έχει την δική του φιλοσοφία. Νομίζω ότι υπάρχουν διαφορές και τις βλέπετε. Το σημαντικότερο είναι ότι είμαστε μία οικογένεια φέτος. Είναι πάνω απ” όλα άνθρωπος και μας εξηγεί τα πάντα. Μπορεί να πάρει το 100% όλων των ποδοσφαιριστών».

Για τον προσωπικό του στόχο για φέτος: «Στόχος μου είναι να καθιερωθώ και να πάρω τίτλους με τον ΠΑΟΚ. Έχω ξεκινήσει καλά και πρέπει να δουλέψω σκληρά για να είμαι σταθερός. Αυτό είναι που διακρίνει έναν καλό ποδοσφαιριστή».

Για το αν σκέφτεται την κλήση στη Εθνική ομάδα και τον αγώνα της με τη Ρουμανία: «Στην άκρη του μυαλού μου είναι πάντα η Εθνική ομάδα. Από εκεί και πέρα, όμως, δεν με απασχολεί αν θα με καλέσει ο προπονητής. Εγώ δουλεύω και δίνω τα πάντα για την ομάδα μου τον ΠΑΟΚ. Αν έρθει η κλήση θα χαρώ πολύ. Νομίζω ότι η Ελλάδα είναι καλύτερη από τη Ρουμανία και θα κερδίσει».

Για το αν πείσμωσε με τον τρόπο που εξελίχθηκε η περασμένη σεζόν: «Κάθε ποδοσφαιριστής πεισμώνει όταν δεν παίζει. Έκανα λάθη πέρσι και προσπαθώ να δουλέψω για να είμαι έτοιμος και στα επόμενα παιχνίδια».

Για το αν είπε κάτι με τον Ρατς για τον παιχνίδι της Εθνικής με τη Ρουμανία: «Δεν του είπαμε κάτι. Νομίζω ότι ξέρει ότι θα χάσει. Ελπίζω να πάει καλά και αυτός και τα άλλα παιδιά από την ομάδα μας. Και μακάρι να κερδίσει η Ελλάδα».