«Τελικοί Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ, μέχρι…»

Για τη διοργάνωση του Κυπέλλου, το φορμάτ της αλλά και το γήπεδο διεξαγωγής του τελικού μίλησε ο πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής, Κώστας Νίκας, σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά τα όσα είπε στο «Αθλητικό Metropolis»:

Για το φορμάτ του Κυπέλλου με τα μονά ματς στην 5η φάση και αν υπάρχει σκέψη για περισσότερα μονά ματς:

«Βεβαίως. Από φέτος προσπάθησα γι αυτό αλλά νομίζω το χρόνου θα τα καταφέρω. Άργησε η Super League να ξεκινήσει, υπήρχαν προβλήματα. Όταν δεν ξεκινάν νωρίς τα πρωταθλήματα οι ομάδες δεν είναι έτοιμες. Υπήρχαν 2-3 ομάδες που δεν έπαιξαν. Εμείς βάλαμε τις ομάδες που ήθελαν να παίξουν κύπελλο».

Για τα τηλεοπτικά:

«Είμαστε στην τελική φάση. Στις 26 Οκτωβρίου ανοίγουν οι φάκελοι για τις προσφορές και θα έχουμε τηλεοπτική κάλυψη. Την επομένη της συμφωνίας μπορούν να καλυφθούν τηλεοπτικά οι αγώνες. Για αυτό δεν βάλαμε ματς στις 26. Τον διαγωνισμό τον βγάλαμε από τον Αύγουστο αλλά δεν υπήρχε ενδιαφέρον. Θα κάνουμε αναβάθμιση στο Κύπελλο. Βάλαμε τη Γ’ εθνική και υπήρξε μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Θα το δείτε. Θα πάμε σε στούντιο τις κληρώσεις με καλεσμένους. Θα δώσουμε ενδιαφέρον στο Κύπελλο».

Αν υπήρξαν συνομιλίες με τα κανάλια για τι θα έδινε περαιτέρω τηλεθέαση στο Κύπελλο:

«Τους έχουμε ρωτήσει και ρωτάμε. Τα παιχνίδια είναι διπλά και έχουν να δείχνουν αγώνες. Εγώ δεν έχω κάνει μάρκετινγκ. Κάποτε τα δίναμε τα δικαιώματα με 4-5 εκατ. ευρώ, πέρσι δόθηκαν με 1 εκατ.».

Αν υπήρχαν σκέψεις για τα ελεύθερα κανάλια:

«Διαγωνισμός είναι, όποιος θέλει καταθέτει προσφορά».

Αν ο τελικός θα γίνει στο ΟΑΚΑ:

«Ναι, είναι ορισμένος. Δεν νομίζω να έχουμε καλύτερο γήπεδο. Όταν φτιάξουν νέα γήπεδα ο ΠΑΟΚ, ο Άρης, η ΑΕΚ, ο Ηρακλής, δεν νομίζω να υπάρχει θέμα να γίνουν κι εκεί τελικοί. Υπάρχει και τις Λάρισας αλλά νομίζω υπάρχει θέμα με την ασφάλεια. Θέλει βοήθεια και από την κυβέρνηση. Να γίνουν τα γήπεδα για να έρθουν και ευρωπαϊκά παιχνίδια στην Ελλάδα».