Ο ελεύθερος «Μούσλι» ψάχνει ομάδα!

Η Κίνα αποτέλεσε για 2,5 χρόνια τον ποδοσφαιρικό παράδεισο του Ζλάταν Μουσλίμοβιτς, αλλά πλέον αποτελεί παρελθόν. Ο Βόσνιος το πήρε απόφαση, δεν ανανέωσε το συμβόλαιο του με την Γκιζού Ρενέ, είναι ελεύθερος και… ψάχνει ομάδα!

Ο Βόσνιος στα 33 του πια, είναι στη λίστα των περιβόητων ελεύθερων παικτών κι αν θέλει να επιστρέψει σε κάποια ευρωπαϊκή ομάδα θα πρέπει να το κάνει σύντομα. Η λύση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, μοιάζει ως μια προοπτική και είναι κάτι που το σκέφτεται σοβαρά.

Ειδάλλως, μέχρι και που σκέφτεται να σταματήσει την ενεργό δράση και να ασχοληθεί αποκλειστικά με την εταιρία πληροφορικής στην οποία είναι συνιδιοκτήτης, καθώς όπως εξήγησε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό «armag», «ο τομέας της πληροφορικής είναι το μέλλον», αφού κατά τη γνώμη του «το ποδόσφαιρο δεν είναι το ίδιο όπως είχα φανταστεί, έχει γίνει μια μεγάλη επιχείρηση…».

Το ότι αυτό το διάστημα είναι χωρίς ομάδα δεν τον τρομάζει, ούτε τον αποθαρρύνει, άλλωστε το έχει ξαναπεράσει πριν τρία χρόνια, όταν μετά το τέλος του συμβολαίου του με τον ΠΑΟΚ το καλοκαίρι του 2011 έκανε εννιά μήνες να βρει ομάδα πριν συμφωνήσει με την Γκιζού Ρενέ. Η εμπειρία της Κίνας θα του μείνει αξέχαστη.

«Εμαθα πολλά σε αυτή τη χώρα. Οι άνθρωποι είναι καλοπροαίρετοι, φιλικοί, πάντα θέλουν να σε βοηθήσουν. Μπορεί να είναι 1.700.000.000 άνθρωποι εκεί, αλλά είναι εκπληκτικό το πόσο τέλεια δουλεύουν. Ωστόσο, αυτό που με εντυπωσίασε περισσότερο στους κινέζους, είναι ο τρόπος ζωής. Τα κύρια λόγια τους είναι: «Μια χούφτα ρύζι και μισό λίτρο νερό». Αν το έχουν πετύχει αυτό, είναι ευτυχισμένοι άνθρωποι», δήλωσε ο Μουσλίμοβιτς.

Οσο για το μέλλον του; «Δεν σκόπευα να μείνω άλλο στην Κίνα. Οι δυόμισι σεζόν που έπαιξα εκεί νομίζω ότι είναι αρκετές. Είμαι, πλέον, ελεύθερος παίκτης και ίσως συνεχίσω σε ομάδα της Μέσης Ανατολής. Θα δούμε…».