Καλαϊτζίδης: «Θα πάρουμε την άνοδο»

Ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης σε ραδιοφωνικές δηλώσεις του ανέλυσε τις σκέψεις και τις προσδοκίες τους για την νέα προσπάθεια στον Άρη, τόνισε πως θεωρεί δεδομένη την άνοδο του Άρη, ενώ αναφέρθηκε και στους μεταγραφικούς στόχους που υπάρχουν.

Για την έναρξη του πρωταθλήματος είπε: «Το επίπεδο ετοιμότητας της ομάδας είναι τέτοιο που μας κάνει να αισιοδοξούμε ότι η πρεμιέρα θα είναι νικηφόρα. Εκτιμώ ότι θα είμαστε έτοιμοι για το επίπεδο αυτών των αγώνων και να ξεκινήσουμε με νίκη και να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες του κόσμου».

Για τις συζητήσεις του με τον Γαλανό ανέφερε: «Είχαμε χθες μια επαφή, θα ξανασυναντηθούμε σήμερα για να του δώσω την ακριβή εικόνα της σημερινής ομάδας και να δούμε ποια θα είναι τα επόμενα βήματα. Ξεκινάμε μια άλλη διαδρομή, που όλοι συμφωνούμε ότι θα είναι μια αφετηρία για την δημιουργία ενός Άρη πολύ δυνατού. Βήμα-βήμα θα οικοδομνηθεί ο Αρης που όλοι επιθυμούν».

Για τους παίκτες που έμειναν ανέφερε: «Η συντριπτική πλειοψηφία έχει μείνει. Αντιλαμβανόμενοι την προοπτική που έχει ο σύλλογος. Εχουν αντιληφθεί την αξία του να συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια».

Για τους Σανιά και Ν’ Λουντουλού, που δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής τον Ιανουάριο είπε: «Η πρότασή μου είναι να παραμείνουν διότι εκτιμώ ότι είναι πολύ καλοί ποδοσφαιριστές. Το ζητούμενο δεν είναι πως θα περάσει αυτή η κατηγορία. Να αξιοποιήσουμε τον χρόνο και να δημιουργήσουμε το υπόβαθρο, που θα επιτρέπει στον Άρη του χρόνου να διεκδικήσει άμεσα την επιστροφή του στην Σούπερ Λίγκα. Εκτιμώ ότι την κατηγορία θα την περάσει. Τα αποτελέσματα θα τα πάρει. Το θέμα είναι να δημιουργήσουμε το υπόβαθρο για να φτιάξουμε μία ισχυρή ομάδα».

Για τις μεταγραφές επεσήμανε: «Χρειαζόμαστε άλλους πέντε ποδοσφαιριστές για να γεμίσουμε το ρόστερ και αριθμητικά, αλλά και ποιοτικά. Με τον Γκίνο υπάρχει συμφωνία, σήμερα περνάει από εξετάσεις κι αν όλα πάνε καλά θα υπογράψει. Είναι αλήθεια ότι υπάρχει επαφή με τον εκπρόσωπο του Βάλλα. Για τον Γκουέλα περιμέναμε μέχρι χθες επικοινωνία για την ολοκλήρωση της συμφωνίας. Είχαμε ήδη δύο συζητήσεις. Εκτιμώ ότι σήμερα θα ολοκληρωθεί θετικά ή αρνητικά. Ανεξάρτητα από το ότι ο Αρης έχει πλέον διοίκηση πρέπει να προσέχουμε να μην ξεφύγουμε στο οικονομικό. Δεν μπορεί να σπαταλάμε τα χρήματα αλόγιστα. Έρχεται ένας άνθρωπος να βάλει τα χρήματά του. Να μην επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος».

Για το ότι έμεινε στον Άρη είπε: «Έμεινα στον Άρη και στην Γ’Εθνική, μόνο λόγω Άρη. Και πέρσι είχα μία σοβαρή οικονομική πρόταση από την Λάρισα κι ενώ ήταν ήδη βγαλμένη δεν πήγα. Συνεχίζω μόνο για τον Άρη και την προοπτική που έχει αυτή η ομάδα».

Για τον κόσμο του Άρη ανέφερε: «Η απογοήτευση δεν είναι δικό τους δημιούργημα. Η ομάδα τους, τη δημιούργησε και μόνο η ομάδα μπορεί να τους φέρει πίσω. Και πως θα γίνει αυτό; Με το να τους δημιουργήσει την εικόνα και την προσδοκία ότι κάτι καινούριο και διαφορετικό γίνεται. Τα γήπεδα γεμίζουν όταν μια ομάδα την εμπιστεύεται ο κόσμος».

Και κατέληξε: «Εχουμε αυτή την αγωνιστική δυναμική που θα μας επιτρέψει να κερδίσουμε την κατηγορία. Το ζητούμενο δεν είναι να κερδίσουμε την Καστοριά. είναι η αγωνιστική παρουσία για να ανταποκριθούμε στην προσδοκίες του κόσμου. Χωρίς να υποτιμώ κανένα από τους προσεχείς αντιπάλους, ο Άρης με την αγωνιστική παρουσία θα καθορίζει τα αποτελέσματα των αγώνων. Και με τα σημερινά δεδομένα η αγωνιστική δυναμική που έχει δημιουργήσει η ομάδα της επιτρέπει να αισιοδοξεί ότι θα έρθουν τα αποτελέσματα».

 

* Η συνέντευξη δόθηκε στον Arena 89.4 FM