Καντουρί: «Από εμάς εξαρτάται να γυρίσουμε το κλίμα»

Ο μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ, Ομάρ Ελ Καντουρί μίλησε στη συνέντευξη τύπου πριν τον σημαντικό ευρωπαϊκό αγώνα με τη Λίνκολν.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μαροκινός μεσοεπιθετικός:

Για το αν είναι αυτή η πιο δύσκολη περίοδος του στον ΠΑΟΚ: «Νομίζω ναι, όσο είμαι εδώ είναι η πιο δύσκολη περίοδος.

Αυτό είναι το ποδόσφαιρο όμως, όλα μπορούν να συμβούν. Κάποιες φορές θα χαρεις, κάποιες φορές θα υποφέρεις.

Πρέπει να μάθουμε μέσα από αυτό και να γίνουμε καλύτεροι. Ξέρουμε στο ποδόσφαιρο ότι αν δεν είσαι αυτός που πρέπει θα δυσκολέψουν τα πράγματα. Από εμάς εξαρτάται να γυρίσουμε το κλίμα στον αγωνιστικό χώρο».

Για το τι φταίει και η ομάδα έχει αυτή την εικόνα τον αγωνιστικό χώρο: «Όλοι πρέπει να δώσουμε περισσότερα σε όλους τους τομείς, ειδικά αυτή την περίοδο. Σε κάποιες φάσεις είμαστε άτυχοι, όλα είναι εναντίον μας αλλά πρέπει να βελτιωθούμε και να δουλέψουμε. Δεν υπάρχει άλλη διέξοδος.

Φυσικά παίζει ρόλο και το ψυχολογικό κομμάτι και πρέπει να δουλέψουμε και εκεί. Και εμείς συζητάμε μεταξύ μας για παράδειγμα την διαφορά εικόνα μας με τον Ιωνικό, στα πρώτα 60 λεπτά και στην συνέχεια στο τελευταίο μισάωρο του ματς».

Για το αν θεωρεί ότι λείπει η ομοιογένεια από την ομάδα: «Πιστεύω ότι η ομάδα είναι καλή και υπάρχει καλή ατμόσφαιρα. Σε σχέση με την ομάδα πριν δυο χρόνια υπάρχουν αρκετά πρόσωπα, με διαφορετικούς χαρακτήρες.

Θα πρέπει οι νέοι παίκτες τις απαιτησεις που υπάρχουν εδώ, την πίεση που υπάρχει ότι πρέπει να είμαστε νικητές. Πρέπει εμείς οι παλαιότεροι να αναλάβουμε πρωτοβουλίες και να τους κάνουμε να καταλάβουν για να βοηθήσουμε την ομάδα και όλο το γκρουπ να έχει την νοοτροπία του νικητή».

Για το παιχνίδι με την Λίνκολν και το αν θέλει να ξέρει το τι γίνεται στο άλλο ματς στην Κοπεγχάγη: «Εγώ δεν θα ήθελα να ξέρω τι γίνεται στο άλλο παιχνίδι, προτιμώ να είμαι συγκεντρωμένος στο δικό μας αγώνα.

Πρέπει να κερδίσουμε το παιχνίδι και να σκοράρουμε γκολ ούτως ή άλλως. Το πιο σημαντικό είναι να συγκεντρωθούμε στον δικό μας στόχο και αυτός είναι να πάρουμε την νίκη. Δεν επηρεάζει το πλάνο μας, το παιχνίδι στην Κοπεγχάγη. Μπορεί να ρωτήσουμε στο ημίχρονο αλλά δεν θα αλλάξει η προσέγγιση μας».