“Συνδικάτο εγκλήματος σε ευρωπαϊκό κλαμπ”

Αξιωματούχος του διεθνούς κέντρου Ασφαλείας για το ποδόσφαιρο το καταγγελει, αξιωματούχος που ηγείται κοινού σώματος δράσης FIFA και Interpol δεν το αρνείται και το BBC Sport το δημοσιεύει:

Αυτό λέει ο πρώην επικεφαλής των ευρωπαϊκών ποδοσφαιρικών ενώσεων. Ότι μια επαγγελματική ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομάδα ελέγχεται από εγκληματίες, ισυχρίστηκε ο πρώην επικεφαλής των Ευρωπαϊκών Επαγγελματικών Ποδοσφαιρικών Λιγκών.

Ο Emanuel Medeiros πιστεύει ότι το club, το οποίο ο ίδιος δεν κατονόμασε, ελέγχεται από ένα οργανωμένο συνδικάτο εγκλήματος.

«Έχω αποδείξεις, αλλά δεν μπορώ να πω ποιο club ή ποια χώρα», είπε.

Ο Medeiros, που είναι τώρα επικεφαλής του Διεθνούς Κέντρου για Ασφαλείας στα Σπορ (ICSS), μιλούσε στο Soccerex στο Μάντσεστερ.

Και πρόσθεσε: «Αυτό δεν είναι κάτι νέο, έχουμε επίγνωση για τέτοιου είδους πρακτικές από το 2003, αλλά εδώ τώρα υπάρχει μια εν εξελίξει έρευνα της αστυνομίας.

«Είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα.»

Μιλώντας στο BBC Sport, μετά τη συζήτηση στο Μάντσεστερ, ο Medeiros χαρακτήρισε τους στημένους αγώνες “έναν καρκίνο που είναι ευρέως διαδεδομένος και θανατηφόρος”, αλλά ότι και η επαγρύπνηση όλου του κόσμου του ποδοσφαίρου για το θέμα είναι μεγαλύτερη από ποτέ.

“Οι εγκληματίες είναι δημιουργικά άτομα και έχουν… γόνιμη φαντασία,” πρόσθεσε.

“Είμαστε εδώ για να τους αποθαρρύνουμε και να τους αποτρέψουμε . «Είμαστε εδώ επίσης για να δώσουμε ελπίδες όνειρα για τις μελλοντικές γενιές ότι ο αθλητισμός μπορεί να είναι ασφαλής και καθαρός.”

Παρών στην ίδια συζήτηση ήταν ο John Abbott, ο οποίος ηγείται του κοινού σώματος δράσης που συνέστησαν Fifa και Ιντερπόλ με στόχο να παταχθεί η διαφθορά στο ποδόσφαιρο και αν και αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά με τις πιθανές εν εξελίξει έρευνες, ερωτηθείς αν ο ίδιος γνώριζε όσα κατήγγειλε ο κ Medeiros για τη συμμετοχή οργανωμένων εγκληματιών σε ευρωπαϊκό κλαμπ, είπε: «Αν ρωτάτε για το παρελθόν, ναι.  Αλλά δεν θα ήταν πολύ σοφό για μένα, ως ένα πρόσωπο που εκπροσωπεί μια οργάνωση επιβολής του νόμου, να μιλώ για πράγματα που θα μπορούσαν να διερευνώνται σήμερα…”

Κ Abbott είπε επίσης στο BBC Sport ότι βλέπει «μια ταχεία αύξηση στις εκθέσεις των υποτιθέμενων στημένων” σε όλη την υδρόγειο.

Το ρεπορτάζ συνεχίζει με αναφορά στην αποκάλυψη της υπόθεσης με τα στημένα στη Βρεττανία και άλλα θέματα.

Πηγή : Fatgames.gr