Η τοποθέτηση Γκαγκάτση για τα επεισόδια με τον Άρη

Κατά τα διάρκεια της γενικής συνέλευσης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ο Μάκης Γκαγκάτσης αναφέρθηκε και σε όλα όσα έγιναν στον πρόσφατο αγώνα με τον Άρη στο γήπεδο της Τούμπας.

Μερικές από τις χαρακτηριστικές ατάκες του:

-Δεν υπάρχει κανένας… ομαδάρχης που αμείβεται για να αποσοβεί τέτοια γεγονότα. Δεν μπορώ να σχολιάζω φήμες, το ξαναλέω, μιλάω με γεγονότα. Θα πρέπει να σχολιάζουμε όλη την ημέρα τότε… Πως μπαίνουν μέσα στο γήπεδο μέσα οι πυρσοί και τα υπόλοιπα. Θέλετε να σας πω πως μπαίνουν; Γίνεται σε όλα τα γήπεδα του κόσμου αυτό. Εννοείται ότι υπάρχει έλεγχος και σωματικός έλεγχος και σε πιστοποιητικά.

– Βλέπετε ότι γίνονται επεισόδια και σε άλλα πρωταθλήματα, για παράδειγμα στην Γαλλία που σε κάθε αγωνιστική. Σαφώς και θα πάρουμε κάθε δυνατό μέτρο για να αποσοβήσουμε άλλο τέτοιο περιστατικό, που θα κάνει κακό στην ομάδα. Δεν είναι κάτι εύκολο, σημασία έχει η διάθεση, όχι μόνο η δική μας, αλλά και των φιλάθλων. Αν οι φίλαθλοι έχουν διάθεση να κάνουν επεισόδια, ότι και αν κάνουμε εμείς θα γίνουν. Εμείς θα κάνουμε από την πλευρά μας ότι είναι δυνατόν για να μην επαναληφθούν τέτοια σκηνικά.

-Ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να έχει εκ του νόμου καμία εταιρεία σεκιούριτι δική του, υπάρχει συνεργασία με μια ιδιωτική εταιρεία. Εγινε ότι έγινε στο ματς με τον Άρη, χρειαζόμαστε στήριξη από όλους. Υπάρχουν κάμερες στο γήπεδο, διαχειρίζονται από την αστυνομία. Εμείς δεν είμαστε αστυνομικό όργανο. Η αστυνομία κάνει την δουλειά της, η ΠΑΕ την δική της. Άλλες φορές με επιτυχία, άλλες με αποτυχία. Ήταν μετά από πέντε χρόνια όπου έγιναν κάποια επεισόδια, σαφώς και κάθε πράξη βίας είναι καταδικαστέα. Χρειαζόμαστε την στήριξη όλων ούτως ώστε η ομάδα να επιστρέψει εκεί που ήταν σε αγωνιστικό επίπεδο. Έγινε με τον Άρη, χωρίς καμία απολύτως δικαιολογία για αυτούς που εισέβαλλαν, δεν πρέπει να γίνεται αυτό ότι αποτέλεσμα και αν έχει η ομάδα, ότι και αν σκέφτεται ο καθένας.

-Έχετε την εντύπωση ότι εμείς θέλουμε να πληρώνουμε πρόστιμα, όπως για παράδειγμα αυτό με την Κοπεγχάγη που ήταν 81.000 ευρώ ή αυτό με τον Άρη που ήταν στα 190.000 ευρώ; Θα μπορούσαν αυτά τα ποσά να διατεθούν σε άλλους τομείς για την ομάδα.

-Είναι ένας μύθος ότι η ΠΑΕ πληρώνει δικηγόρους για να εκπροσωπούν όσους συλλαμβάνονται. Είναι δουλειά της ασφάλειας, εμείς δεν έχουμε σχέση. Όσοι συλλαμβάνονται έχουν απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο βάσει του νέου αθλητικού νόμου. Δεν νομίζω ότι θα φτάσουμε στο σημείο να κάνουμε μήνυση σε κάποιον που συνελήφθη. Θεωρώ ότι είναι κάπως… Αυτοί που συνελήφθησαν θα τιμωρηθούν από τον νόμο και το θέμα είναι ότι δεν θα μπορούν να πάνε σε κανένα γήπεδο που παίζει ο ΠΑΟΚ σε όλα τα αθλήματα.

-Η αστυνομία κάνει χρήση καμερών, είναι μια διαδικασία που παίρνει χρόνο για να εντοπίσει τα πρόσωπα και αν θα συλληφθούν παραπάνω άτομο το γνωρίζει και το κρίνει μόνο η αστυνομία. Συνήθως μέσω καμερών συλλαμβάνονται μετά από 2-3 μήνες και άλλοι, όπως έγινε το 2016 ή το 2017 στον τελικό στον Βόλο.