Αυτά, δεν είναι καλό σημάδι

Το απόγευμα της Τρίτης ο ΠΑΟΚ πετά για τη Λισαβόνα για να παίξει την Πέμπτη με την Μπενφίκα. Ότι και να γίνει, δεν ξέρω γιατί, είμαι σχεδόν βέβαιος ότι ο ΠΑΟΚ θα πουλήσει πολύ ακριβά το τομάρι του και θα το παλέψει. Όποιος και να παίξει, όπως και να παίξει. Σε τέτοια παιχνίδια, τον ΠΑΟΚ δεν είναι να τον φοβάσαι.

Στη Λισαβόνα δεν θα είναι ο Σαλπιγγίδης, γιατί ο προπονητής επέλεξε να τον αφήσει στη Θεσσαλονίκη, επειδή το πρωί της Δευτέρας είχε κάποια δέκατα πυρετό (αλήθεια είναι αυτό, επειδή μετά την ίωση του Γκαρσία υπάρχει μια δυσπιστία γενικώς).

Μέχρι την Πέμπτη, βέβαια, θα είναι περδίκι, αλλά υπάρχει ο φόβος να κολλήσει κάποιον συμπαίκτη του στο αεροπλάνο την ίωση, και να υπάρχει πρόβλημα στη Λισαβόνα.

Πέρα από την πλάκα, γιατί αστεία είναι όλα αυτά, είμαι απ΄ αυτούς που πιστεύουν οτι το πραγματικό πρόβλημα του ΠΑΟΚ δεν είναι ούτε ο προπονητής, ούτε οι παίκτες, ούτε οι διαιτησίες, ούτε τίποτα. Είναι το ότι δεν διοικείται.

Ο προπονητής για τους δικούς του λόγους επιλέγει να αφήσει στη Θεσσαλονίκη τον Σαλπιγγίδη, το οποίο όπως θα έχετε παρατηρήσει τελευταία, τον έχει βγάλει λίγο στην άκρη. Επιλέγει, λοιπόν, να πάει με έναν μόνο επιθετικό, τον Αθανασιάδη, στην Λισαβόνα για να παίξει το ματς της χρονιάς. Αν χτύπα ξύλο ανεβάσει κι ο Κλάους πυρετό ή δεν μπορέσει να παίξει, αφού κι ο Χουσεν δεν είναι στην αποστολή, θα παίξει σέντερ φορ ο… Ολίσε.

Οι υπόλοιποι που πηγαινοέρχονται στις προπονήσεις του ΠΑΟΚ και έχουν από τον μεγαλομέτοχο την αρμοδιότητα να κουμαντάρουν την ομάδα, απλά τα λένε μεταξύ τους. Κανείς δεν μπαίνει στη διαδικασία να μιλήσει με τον Στέφενς. Ποιος να πάρει την ευθύνη, αφού η συνεννόηση δεν είναι και τόσο εύκολη;

Δεν λέω ότι ο Στέφενς έπρεπε να χρησιμοποιήσει τον Σαλπιγγίδη την Πέμτπη. Αυτό είναι δικαίωμά του. Κι ούτε το θέμα μας είναι ο Σαλπιγγίδης.

Αυτό που λέω είναι πως όταν ένας προπονητής κάνει ότι θέλει χωρίς να ζητά κανείς, όχι λογαριασμό, αλλά μια συνεννόηση για την διαχείρηση της ομάδας, δεν είναι καλό σημάδι.

Το γεγονός ότι δεν υπάρχει πραγματική επαφή ανάμεσα στον προπονητή και αυτό που αποκαλείται «διοίκηση» ή αν θέλετε τους ανθρώπους που έχουν την αρμοδιότητα να διαχειριστούν την ομάδα, δείχνει πως αυτή η ομάδα μπορεί να ελπίζει μόνο σε αναλαμπές.

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να κερδίσει στη Λισαβόνα, μπορεί να προκριθεί. Δεν μου φαίνεται απίθανο. Ακόμη κι αν συμβεί, δεν αλλάζει τίποτα από τα παραπάνω.