Πρόταση για αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα

Το ποδόσφαιρο παραμένει σε ομηρία από την έξαρση του κορωνοϊου λόγω της επικράτησης της μετάλλαξης «όμικρον» τις τελευταίες εβδομάδες.

Τα γήπεδα λειτουργούν με πληρότητα μόλις στο 10% και στη μεγάλη πλειοψηφία τους οι μεγάλες ομάδες τα κρατούν εντελώς κλειστά για να αποφύγουν τους διαχωρισμούς.

Η επιτροπή συνεδριάζει αύριο και καλείται να αποφασίσει για την άρση των επιπλέον περιοριστικών μέτρων που έφερε τις τελευταίες εβδομάδες στη ζωή μας η επέλαση της «όμικρον» και μεταξύ άλλων πρέπει να αποφανθεί και για το θέμα της επιστροφής του κόσμου στον αθλητισμό.

Νεότερες πληροφορίες θέλουν τους λοιμοξιολόγους να εξετάζουν το ενδεχόμενο να αυξηθεί το ποσοστό πληρότητας στα γήπεδα από το 10% στο 30% και ταυτόχρονα να μπει ένα συγκεκριμένο πλαφόν σχετικά με τον μεγαλύτερο αριθμό φιλάθλων που μπορούν να δώσουν το παρών σε ένα γήπεδο.

Υπάρχει η αίσθηση ότι έρχεται μία γενικότερη χαλάρωση των μέτρων, κάτι που ενδεχομένως να επηρεάζει θετικά και τη μερική άρση των περιορισμών στον αθλητισμό, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να προβλέψει σήμερα αν η επιτροπή των λοιμοξιολόγων θα υπερψηφίσει την παραπάνω πρόταση, κάτι που θα ξεκαθαρίσει μετά την αυριανή συνεδρίαση.

πηγή: sdna.gr