Επένδυση εκατομμυρίων στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης (video)

Το Φεβρουάριο ξεκινούν το θαλάσσιο ταξίδι τους με προορισμό το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, οι δύο νέες ειδικά σχεδιασμένες γερανογέφυρες STS (Ship to Shore Cranes), μία επένδυση 15,675 εκατ. ευρώ της ΟΛΘ Α.Ε.

Ο ένας από τους γερανούς έχει ήδη φορτωθεί στο πλοίο μεταφοράς και περιμένει τον δεύτερο, ώστε αρχές Φεβρουαρίου να ξεκινήσουν από τη Σανγκάη και, μετά από στάση στο Ισραήλ, να αφιχθούν στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, εντός Απριλίου.

Η απόκτηση των δύο STS γερανών, αποτελεί σημαντικότατη προσθήκη στον μηχανολογικό εξοπλισμό της ΟΛΘ Α.Ε., καθώς οι τεράστιοι αυτοί γερανοί, έχουν ανυψωτική ικανότητα 65 τόνων και 50 τόνων σε διπλή και σε μονή φόρτωση αντίστοιχα.

Ο νέος εξοπλισμός παρέχει τη δυνατότητα στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης να εξυπηρετεί απευθείας πλοία κύριων γραμμών, χωρητικότητας άνω των 10.000 TEUs (New Panamax).

Η απόκτηση των δύο αυτών, καινούργιων STS, εντάσσεται στο πλαίσιο των υποχρεωτικών επενδύσεων (σ.σ. 180 € )που έχει αναλάβει να υλοποιήσει ο ιδιώτης μεγαλομέτοχος της ΟΛΘ Α.Ε. και θα είχαν παραδοθεί νωρίτερα, εάν δεν είχε μεσολαβήσει η πανδημία και η μεγάλη αναστάτωση που προκάλεσε σε βιομηχανία και μεταφορές.

Ο νέος εξοπλισμός που θα παραληφθεί από τον ΟΛΘ, βελτιστοποιεί το επίπεδο εξυπηρέτησης της διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων, διπλασιάζει την παραγωγική δυνατότητα του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων και βελτιώνει σημαντικά την ανταγωνιστικότητα του λιμανιού τα Θεσσαλονίκης.

πηγή:grtimes.gr