Επιθέσεις με… βουλευτικά αυτοκίνητα

Χρήση κάποιων εκ των προνομίων που απορρέουν από την βουλευτική τους ιδιότητα, φαίνεται πως έχουν κάνει μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής. Ενδεικτικά είναι όσα αναφέρονται στην «Εφημερίδα των Συντακτών», στο φύλλο της Τρίτης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα σε μία από τις επιθέσεις στις οποίες εμπλέκεται ο βουλευτής της ΧΑ, Γιάννης Λαγός, αξιοποίησε μία παροχή που απορρέει από την ιδιότητά του.

Συγκεκριμένα, στις 10 Ιουλίου 2013, στην επίθεση δεκάδων εποχούμενων χρυσαυγιτών στον «Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο» Ηλιούπολης, ο Γ. Λαγός μετέβη και αποχώρησε με το βουλευτικό του αυτοκίνητο.

Ο χρυσαυγίτης βουλευτής αναγνωρίστηκε από μάρτυρες ως επικεφαλής της επίθεσης.

Η αστυνομία που προσέτρεξε κατέγραψε τους αριθμούς όσων δίτροχων πρόφθασε, καθώς και την πινακίδα ενός αυτοκινήτου.
Με τον σχετικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε μέχρι τις 31/07/2013, αποδείχτηκε ότι το αυτοκίνητο ανήκει σε εταιρεία leasing, μισθωμένο στη Βουλή των Ελλήνων.

Η απάντηση αυτή δόθηκε στις 03/09/2013, αλλά χρειάστηκε να φθάσουμε στις 28/02/2014 ώστε το Κοινοβούλιο να επιβεβαιώσει ότι το συγκεκριμένο όχημα, που μετείχε στην επίθεση, το διάστημα από 05/07/2012 έως 30/09/2014, είχε παραχωρηθεί στον βουλευτή Ιωάννη Λαγό…