Ετσι παίζει η Ντινάμο Μινσκ…

Ο Μανουέλ Μασάδο, ο οποίος έχει καθίσει στον πάγκο του Άρη στο παρελθόν, είναι προπονητής της Νασιονάλ Μαδέιρα η οποία αντιμετώπισε την Ντινάμο Μινσκ στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ.

«Εχει πολύ καλά στοιχεία και δεν πρέπει ο ΠΑΟΚ να την υποτιμήσει. Στην Ελλάδα η Ντιναμό Μινσκ θα ήταν μία ομάδα που θα πάλευε για την είσοδο της στα πλέι οφ. Είναι καλή και συμπαγής ομάδα και οι παίκτες της έχουν μάθει να παίζουν καλά μαζί. Ξέρουν καλά τους ρόλους τους και βγάζουν καλή χημεία. Εχουν αυτογνωσία και γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν μέσα στο γήπεδο για να πάρουν αυτό που θέλουν. Αυτό που κάνει πιο επικίνδυνη την Ντιναμό Μινσκ τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι ότι έχει δώσει πολλά επίσημα παιχνίδια. Έχει ομοιογένεια, καλή οργάνωση και καλή χημεία. Προτιμάει να επιτίθεται οργανωμένα. Οι παίκτες ξέρουν τους ρόλους τους και κινούνται καλά στους χώρους και χωρίς την μπάλα. Δεν κάνουν μακρινές μπαλιές από την άμυνα, αλλά προτιμούν να παίζουν και παίζουν οργανωμένα και με υπομονή. Δεν έχουν όμως τόσο καλό πρέσινγκ και αμυντικά έχουν κενά», δηλώνει σήμερα στα ΣΠΟΡ ο Πορτογάλος προπονητής.

Αναλύοντας τον τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται η αντίπαλος του ΠΑΟΚ ο Μασάδο είπε:

«Είναι μία καλά οργανωμένη ομάδα που προσπαθεί να παίξει ορθολογικό ποδόσφαιρο με οργανωμένες επιθέσεις και εντός αλλά και εκτός έδρας. Αυτό που αλλάζει είναι ίσως ο σχηματισμός της όταν παίζει εκτός έδρας. Κόντρα σε εμάς, στην έδρα της έπαιξε 4-3-3 ενώ όταν ήρθε στην Πορτογαλία προτίμησε το 3-4-3 το οποίο ουσιααστικά γίνεται 5-4-1 όταν αμύνεται. Αλλά επειδή είχα παρακολουθήσει και άλλα παιχνίδια της το 4-3-3 κάποια φορές είναι 4-2-3-1 ή 4-1-4-1».

Για τη συμβουλή που θα έδινε στον ΠΑΟΚ:

«Η καλύτερη συμβουλή που μπορώ να δώσω είναι να είναι υπομονετικός, να μην βιαστεί στο παιχνίδι, καθώς η Ντιναμό είναι επικίνδυνη ομάδα που ξέρει τι θέλει μέσα στο γήπεδο, ξέρει να εκμεταλλεύεται τα λάθη του αντιπάλου και γι’ αυτό ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να αποφύγει τα λάθη».