Αυτά ισχύουν από σήμερα για τη χωρητικότητα σε ανοικτά και κλειστά γήπεδα

Λεπτομέρειες για τα όσα θα ισχύουν σχετικά με την χωρητικότητα σε ανοικτά και κλειστά γήπεδα έγιναν γνωστές μετά τη δημοσιοποίηση μέρους της ΚΥΑ που αναφέρεται στα συγκεκριμένα ζητήματα.

Αναφέρεται μεταξύ άλλων η αύξηση της επιτρεπόμενης παρουσίας θεατών και σε ανοικτά και σε κλειστά, στο 50% της συνολικής χωρητικότητες των γηπέδων, για εμβολιασμένους ή νοσήσαντες το τελευταίο τρίμηνο.

Έτσι με την ΚΥΑ (ΦΕΚ Β’ 766, 18/02/2022) που ισχύει από σήμερα, επιτρέπεται:

-η παρουσία θεατών σε αγώνες ατομικών και ομαδικών αθλημάτων, σε ανοικτές και κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις, με πληρότητα έως 50% της χωρητικότητας,
-η παρουσία θεατών σε προπονήσεις ατομικών και ομαδικών ερασιτεχνικών αθλημάτων, σε ανοικτές και κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις, με πληρότητα έως 50% της χωρητικότητας.

Αναλυτικά αναφέρει:
«Επιτρέπεται η παρουσία θεατών σε αγώνες ατομικών και ομαδικών αθλημάτων, σε ανοικτές και αθλητικές εγκαταστάσεις, με πληρότητα έως 50% της χωρητικότητας:

– Η δυνατότητα παρουσίας θεατών υφίσταται αποκλειστικά για πλήρως εμβολιασμένους ή νοσήσαντες κατά το τελευταίο τρίμηνο θεατές, σύμφωνα με τις παρ 2.3 του άρθρου 9 και έως πέντε τοις εκατό 5% του επιτρεπτού αριθμού θεατών για μη εμβολιασμένους και μη νοσήσαντες ανήλικους. Οι ανήλικοι εισέρχονται με βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου (pcr ή rapid test) σύμφωνα με τις παρ. 2 και 3 του άρθρου 9, ή με δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου self test που έχει διενεργηθεί την ημέρα του αγώνα.

– Ο έλεγχος γίνεται στις εισόδους των αθλητικών εγκαταστάσεων με τη χρήση ψηφιακής πλατφόρμας αναγνώρισης για πιστοποιητικά εμβολιασμού, pcr και rapid test και όπου υπάρχει η δυνατότητα, διενεργείται αντίστοιχος έλεγχος και κατά την έκδοση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

– Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής στο γήπεδο».

Χωρητικότητα γηπέδων: Τι ισχύει από σήμερα

Χωρητικότητα γηπέδων: Τι ισχύει από σήμερα