Χαλάνε τη γιορτή Κούγια – Ολυμπιακού

Μέχρι πριν λίγες εβδομάδες, ο Αλέξης Κούγιας ήταν λάβρος κατά του Ολυμπιακού και του Βαγγέλη Μαρινάκη, πλέον έχει αλλάξει στάση, συμπτωματική μετά την πώληση ενός ποδοσφαιριστή της Παναχαϊκής στον Ολυμπιακό και πλέον κάνει ότι μπορεί για να μετατρέψει σε… γιορτή το παιχνίδι Κυπέλλου με τους ερυθρόλευκους, που θα γίνει την Τρίτη στην Πάτρα.

Για κακή του τύχη, όμως, η πολιτεία απαγόρευσε την μετακίνηση των οπαδών του Ολυμπιακού και πως θα γίνει γιορτή (για το ταμείο της Παναχαϊκής) χωρίς φιλοξενούμενους οπαδούς;

Ο ιδιοκτήτης της Παναχαϊκής έγινε… έξαλλος και έβγαλε και σχετική ανακοίνωση, ζητώντας από τον αρμόδιο υπουργό, να ανακαλέσει την απόφαση, που χαλά τη γιορτή.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει :

«H ΠΑΕ Παναχαϊκή πληροφορήθηκε την απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Ανδριανού και είναι βέβαιη ότι τόσο αυτή όσο και η εισήγηση του προέδρου της ΔΕΑΒ οφείλονται σε παραπλάνηση.

Κανένα στοιχείο επικινδυνότητας όσον αναφορά το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν έχει η συμπεριφορά των οπαδών και των ποδοσφαιριστών.

Οι διοικήσεις και της ΠΑΕ Παναχαϊκή και της ΠΑΕ Ολυμπιακός το αντιμετωπίζουμε ως ποδοσφαιρική γιορτή και ως μια μοναδική ευκαιρία οι ιστορικοί μας σύλλογοι να έρθουν πιο κοντά.

Το ίδιο το αντιμετωπίζουν και η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας η οποία συσκέφθηκε με τις διοικήσεις των δύο ιστορικών συλλόγων και συγκεκριμένα οι Αστυνομικοί υποδιευθυντές κ.κ. Τσαούρδας, Μαρτζακλής, Τσούρας, ο διοικητής του Ε’ Αστυνομικού τμήματος Πατρών κ. Κυριακόπουλος και οι εκπρόσωποι των ομάδων Παναχαϊκής και Ολυμπιακού κ.κ. Τσιριμπής και Παναγόπουλος πήραν μέτρα διοργανώνοντας μία ποδοσφαιρική γιορτή.

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι ο ιδιοκτήτης και πρόεδρος της ΠΑΕ Παναχαϊκή κ. Αλέξιος Κούγιας πριν τον αγώνα θα βραβεύσει τον τεράστιο ποδοσφαιριστή της REAL Μαδρίτης και προπονητή του Ολυμπιακού Michel.

Είναι άδικο τόσο η πόλη των Πατρών που δοκιμάζεται οικονομικά όσο και η ΠΑΕ Παναχαϊκή να στερηθούμε της οικονομικής ενίσχυσης που θα δώσει η εκδρομή των χιλιάδων οπαδών του Ολυμπιακού τόσο στους επιχειρηματίες της πόλης όσο και στην ποδοσφαιρική μας ομάδα.

Είμαστε βέβαιοι ότι μόλις ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Ανδριανός και ο πρόεδρος της Δ.Ε.Α.Β. κ. Νταβέλος λάβουν γνώση της εισήγησης των μέτρων τάξης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας θα ανακαλέσουν την απόφαση τους.

Πρέπει επιτέλους να πάψει η πολιτεία να αντιμετωπίζει το ποδόσφαιρο ως πολεμικό γεγονός και θα πρέπει να το αντιμετωπίζει ως γιορτή»