Λαόθ: «Ένας αλαζόνας που θα μας ταλαιπωρήσει και του χρόνου!»

Ο Ματέου Λαόθ μπορεί να αποτελεί μέλος της κατηγορίας ελίτ της UEFA , και να έχει σφυρίξει μέχρι και τελικό Champions League, ωστόσο στην πατρίδα του, Ισπανία, δεν απολαμβάνει την εκτίμηση του κόσμου του ποδοσφαίρου, τον φιλάθλων και τον ΜΜΕ.

Ο «χασάπης» του ΟΑΚΑ, που έκρινε με μια ανεκδιήγητη απόφαση την έκβαση του τελικού Κυπέλλου, χαρίζοντας το τρόπαιο στον Παναθηναϊκό, χαρακτηρίζεται ως εκκεντρικός, και μάλιστα αυτό από τους.. φίλους.

Γιατί οι, πολλοί, πολέμιοι του, χρησιμοποιούν διαφορετικά επίθετα για να τον χαρακτηρίσουν. Η εικόνα του να επιλέγει να συμμετάσχει στο «pasilo» για την πρωταθλήτρια Ισπανίας Ρεάλ Μαδρίτης, πριν από μερικές ημέρες, προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις στον τύπο της Ισπανίας και όχι μόνο.

Μάλιστα τον επέκρινε μέχρι και η μαδριλένικη «AS» για τη συμπεριφορά του, ενώ πριν το παιχνίδι διέρρευσε ένα video από τα αποδυτήρια, όπου ο Κασεμίρο του δίνει «φιλικά» χαστούκια.

Το σχετικό κείμενο των Ισπανών αναφέρει: 

«Ο διαιτητής είναι κριτής, όχι ποδοσφαιριστής. Αυτό απαιτεί να κρατά τις αποστάσεις. Άρα δεν πρέπει ούτε να παίρνει μέρος στο «pasilo» ούτε να δέχεται φιλικά χαστούκια από παίκτη μπροστά στις κάμερες. Στην Ισπανία δημιουργήθηκε ο μύθος ότι είναι ο καλύτερος, επειδή απλά είναι διαφορετικός, αλλά στη συνέχεια φάνηκε ότι πρόκειται για έναν αλαζονικό άνδρα, καλυμμένο πίσω από ένα προσωπείο «άγιου».

Αυτός μαζί με τους Μανθάνο και Ντελ Θέρο θα αποτελέσουν τους τρεις Ισπανούς διαιτητές του Μουντιάλ. Αυτό το καλοκαίρι φτάνει σε ηλικία συνταξιοδότησης, αλλά καθώς το Μουντιάλ είναι τον χειμώνα, θα μας ταλαιπωρήσει για ακόμα μια χρονιά».