ΠΑΟΚ : Η επιστολή στον Κλάτενμπεργκ – Ζητάει ΕΔΕ για την συμπεριφορά της αστυνομίας στους εκδρομείς!

Τα όσα έγιναν πριν, κατά την διάρκεια και μετά το τέλος του τελικού με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ το Σάββατο δεν θα μπορούσαν να περάσουν χωρίς αντίδραση από πλευράς ΠΑΟΚ που απέστειλε επιστολές τόσο προς τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ για την διαιτησία του Λαόθ, όσο και προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης!

Δεν γινόταν η “ασπρόμαυρη” ΠΑΕ να αφήσει χωρίς απάντηση την εχθρική διαιτησία του Ματέου Λαόθ (και των συνεργάτων του) αλλά και την συμπεριφορά της αστυνομίας στους εκδρομείς φίλους του Δικεφάλου στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Οι ιθύνοντες της ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχουν αποδείξει ότι δεν επιδίδονται σε σπασμωδικές κινήσεις και κινήσεις πρόσκαιρου εντυπωσιασμού που δεν φέρνουν αποτέλεσμα. Μετά από την σχετική ενημέρωση που έγινε στον Ιβάν Σαββίδη, σε σύσκεψη που έγινε αποφασίστηκε να αρχίσουν οι αντιδράσεις του Δικεφάλου προς όλες τις πλευρές για ότι έγινε στο ΟΑΚΑ το βράδυ του Σαββάτου.

Η πρώτη κίνηση ήταν να αποσταλεί μια επιστολή προς τον πρόεδρο της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, Μαρκ Κλάτενμπεργκ για την επιλογή του να ορίσει τον Λαόθ που έκανε μπάχαλο τον τελικό και πήρε αποφάσεις που έγειραν την πλάστιγγα προς το μέρος του Παναθηναϊκού.

Την ίδια στιγμή μια ακόμα επιστολή έφυγε από τα γραφεία τη ΠΑΕ ΠΑΟΚ στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, Δικαιοσύνης, το Αρχηγείο Αστυνομίας και την ΕΠΟ, όπου αναφέρονται λεπτομέρειες για τα μέτρα τάξης και την συμπεριφορά των αρχών στους φίλους του ΠΑΟΚ που έδωσαν το παρών στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Η επιστολή προς τον Κλάτενμπεργκ αναφέρει κυρίως για τον Λαοθ και την ομάδα του. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αναφέρει ότι η ομάδα διαιτησίας ήταν ψυχοπνευματικά ανέτοιμη, έκριναν με δυο σταθμά θέλοντας να κάνουν τον ΠΑΟΚ να νιώσει «ξένος» και μετά το βολικό αποτέλεσμα άφησαν κατά μέρους τη διεύθυνση του αγώνα και πέρασαν στη διαχείριση.

Επιπλέον η “ασπρόμαυρη” ΠΑΕ καταγγέλλει ότι ο Λαόθ με τη συμπεριφορά του προκάλεσε τον βάναυσο ξυλοδαρμό αντιπροσωπείας του ΠΑΟΚ έξω από τα αποδυτήριά του στο ημίχρονο του αγώνα!

Συγκεκριμένες ατάκες -μεταξύ άλλων- για το πέναλτι του Παναθηναϊκού και τον πανηγυρισμό του Αϊτόρ είναι οι εξής: «Συστήνετε στην ετήσια εκπαίδευση των ποδοσφαιριστών μας για θέματα διαιτησίας να τους προτείνουμε να διεκδικούν με το κεφάλι κάτω από το ύψος της μέσης τη μπάλα με την προσδοκία να τρακάρουν σε κάποιο πόδι; Σας παρακαλούμε να αναλάβετε την ευθύνη αυτής της απάντησης.

Συστήνετε να αποσύρουμε από τους ποδοσφαιριστές μας την σύσταση να μην προκαλούν πιάνοντας τα γεννητικά τους όργανα σε πανηγυρισμούς μπροστά σε αντίπαλους οπαδούς, γιατί αυτό πια δεν επιφέρει ποινή; Παρακαλούμε να αναλάβετε την ευθύνη και αυτής σας της απάντησης».

Προς το Υπουργείο του Πολίτη οι καταγγελίες του ΠΑΟΚ αφορούν συγκεκριμένα την συμπεριφορά απέναντι στους εκδρομείς που έμειναν 10-12 ώρες χωρίς έστω πρόσβαση σε νερό, την άσκοπη χρήση χημικών για να σταματήσει ρίψη πυρσών, το σκηνικό των αποδυτηρίων, κατάχρηση εξουσίας, χειρονομίες και πρόκληση των ΜΑΤ σε κόσμο που δεν είχε καμία εμπλοκή σε επεισόδια και σε αξιωματούχους της ομάδας (μελών της ασφάλειας κλπ) και πλημμελή έλεγχο.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ζητάει να γίνει ένορκη διοικητική εξέταση για την συμπεριφορά των αρχών στους φίλους του ΠΑΟΚ, όπως επίσης ζητάει να εξεταστεί το υλικό από τις κάμερες μέσα και έξω από το ΟΑΚΑ, ενώ οι διοικούντες της ομάδας επιφυλάσσονται  για περαιτέρω νομικές ενέργειες.