Θύμα ξυλοδαρμού στις κερκίδες ποδοσφαιριστής στην Πάτρα

Από θλιβερά επεισόδια στιγματίστηκε ο αγώνας μπαράζ για την άνοδο από την Γ΄κατηγορία της ΕΠΣ Αχαΐας στην Β΄κατηγορία, ανάμεσα στον Παναχαϊκό και τον Αστέρα Λεοντίου.

Πιο συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια του αγώνα φίλαθλοι των γηπεδούχων, οι οποίοι είχαν βρεθεί στο ενωσιακό γήπεδο «Α. Κάνιστρας» για να δουν το ματς επιτέθηκαν σε έναν ποδοσφαιριστή των φιλοξενούμενων, που ήταν στις εξέδρες καθώς ήταν τιμωρημένος.

Όλα άρχισαν από μια αντιπαράθεση που είχε ο παίκτης του Αστέρα Λεοντίου, με έναν παίκτη των γηπεδούχων, που βρισκόταν στον αγωνιστικό χώρο. Η ένταση που υπήρξε ανάμεσα τους κλιμακώθηκε και είχε σαν αποτέλεσμα να ξεφύγει καθώς 10 οπαδοί επιτέθηκαν εναντίον του χτυπώντας τον άγρια, όπως φαίνεται και σε βίντεο ντοκουμέντο που δημοσίευσε η ομάδα του Αστέρα Λεοντίου.

Ο διαιτητής του αγώνα Μπακόπουλος διέκοψε το ματς, προκειμένου οι συμπαίκτες του παίκτη που ήταν τιμωρημένος στην εξέδρα, να τον σώσουν από τα χειρότερα. Ευτυχώς για τον ίδιο, ο τραυματισμός του από τα χτυπήματα δεν ήταν τόσο σοβαρός, καθώς γνωρίζει από πολεμικές τέχνες και ήξερε πως να αμυνθεί.

Μάλιστα σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Αστέρας Λεοντίου αποκάλυψε μεταξύ άλλων, ότι μεταξύ των δραστών ήταν και εν ενεργεία παίκτες του ερασιτεχνικού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αστέρα Λεοντίου:

«Απόψε ντράπηκε και η ντροπή!

Ο Αστέρας Λεοντίου από την πρώτη μέρα της ίδρυσης του ξεχωρίζει γιατί υπηρετεί τις αξίες που πρεσβεύει ο αθλητισμός. Μπήκαμε στο ποδόσφαιρο γιατί το βλέπουμε αλλιώς. Μας αρέσει να κερδίζουμε και να χάνουμε καθαρά και μέσα στις τέσσερις γραμμές. Να ορίζουμε εμείς την τύχη μας με την απόδοση μας. Να φεύγουμε από το γήπεδο με καθαρή συνείδηση ότι κάναμε αυτό που αγαπάμε σε άκρως αθλητικά πλαίσια. Με σεβασμό στους εαυτούς, στις οικογένειες μας και στον αντίπαλο. Η ομάδα μας ηττήθηκε με 3-2 στην προτελευταία αγωνιστική των μπαράζ για την άνοδο από την Γ’ στην Β’ Κατηγορία από τον Παναχαϊκό, ωστόσο αυτό περνά σε δεύτερη μοίρα. Θα κοιτάξουμε να κάνουμε την αυτοκριτική μας ως ομάδα για να δούμε τι δεν κάναμε καλά, χωρίς να παραβλέψουμε τις αστείες στα όρια της κωμωδίας αποφάσεις της διαιτητικής τριάδας που συνέβαλαν στη διαμόρφωση του αποτελέσματος. Για να μην παρεξηγηθούμε, δεν ρίχνουμε τις ευθύνες εξ’ ολοκλήρου στους διαιτητές, αλλά οφείλουμε να αναφέρουμε ότι ήταν εκτός τόπου και χρόνου ειδικά στο δεύτερο 45λεπτο και έπαιξαν ρόλο στο να τιναχτεί στον αέρα (όπως και έγινε) το παιχνίδι. Παρατηρητής υπήρχε αλλά εμείς είμαστε “άσχετοι” και ίσως να μην τα είδαμε καλά. Ας ελπίσουμε αυτός να τα είδε καλύτερα.

Πώς όμως μπορείς να σχολιάσεις το αγωνιστικό, όταν συμβαίνουν εξωαγωνιστικά στις κερκίδες του “Α. Κάνιστρας” καταστάσεις που προκαλούν στην καλύτερη περίπτωση εμετό και μας υπενθυμίζουν ότι έχουμε όσα αξίζουμε τόσο σε ποδοσφαιρικό επίπεδο, όσο και σαν κοινωνία. Το να ξεφύγει κάποιος σε μία κερκίδα κατά τη διάρκεια ενός ποδοσφαιρικού αγώνα είναι κάτι σύνηθες αλλά και εκεί υπάρχουν όρια. Το να πεις μία κουβέντα παραπάνω αλλά μετά να φύγεις αγαπημένος και φίλος με αυτόν που για 90 λεπτά διαφωνείς γιατί υποστηρίζεις διαφορετική ομάδα είναι το υγιές. Όμως το να χτυπάς βάναυσα χωρίς αύριο κάποιον που διαφώνησε μαζί σου επειδή υποστηρίζει την αντίπαλη ομάδα ή επειδή λογόφερε πάνω στην ένταση με τον αντίπαλο, αυτό παραπέμπει αλλού. Παραπέμπει σε ανθρώπους απαίδευτους, σε ανθρώπους κατακάθια της κοινωνίας που το παίζουν “μπράβοι” και νομίζουν ότι πηγαίνοντας 10 προς 1 εξουσιάζουν το χώρο που βρίσκονται. Άλλοι με σωματική διάπλαση και απειλές νομίζουν ότι μπορούν να κακοποιούν συνανθρώπους τους και να μένουν ατιμώρητοι πιστεύοντας ότι θα κυριεύσει ο φόβος τα θύματα τους. ΩΣ ΕΔΩ!

Ο Ν.Γ. και ο Ε.Κ. εν ενεργεία ποδοσφαιριστές σε ομάδες του Ερασιτεχνικού ήταν δύο εξ’ αυτών που συμμετείχαν στο ξυλοδαρμό του ποδοσφαιριστή του Αστέρα Λεοντίου που ήταν εκτός αποστολής (τιμωρημένος) και παρακολούθησε από την κερκίδα ως φίλαθλος τον αγώνα. Για όλα αυτά τα αισχρά που διαδραματίστηκαν στην κερκίδα του ενωσιακού γηπέδου “Α. Κάνιστρας” υπάρχουν μάρτυρες καθώς και υλικό το οποίο θα παραδοθεί στους αρμόδιους μαζί με τα ονόματα των δύο αυτών παικτών που από σεβασμό δεν τα γράφουμε ολόκληρα.

Ευχαριστούμε θερμά τη διοίκηση του Παναχαϊκού για την “άψογη” φιλοξενία που παρείχε στην ομάδα μας. Δεν θα ανταποδώσουμε γιατί εμείς τέτοια “άψογη” φιλοξενία δεν είμαστε “άξιοι” να παρέχουμε.

Υ.Γ. Η σιωπή μας όλη τη χρονιά δεν είναι αδυναμία. Τόσο καιρό μας βλέπατε από την καλή, τώρα θα μας δείτε και από την ανάποδη. ΑΠΑΝΤΕΣ…».