Σκοτώνοντας το λιοντάρι, θα γίνεις βασιλιάς

Ήταν μια μέρα που δικαιωματικά ανήκει στον Ολυμπιακό. Πραγματικά, τεράστια η επιτυχία του, όσο κι αν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ζει την παρακμή της, πριν αρχίσει πάλι να ακμάζει.

(ακούω όλες τις μπαλαδόφατσες να μιλάνε για τον Μόγιες, λες και μιλάνε για τον Μπάμπη τον Τακούνα και θυμάμαι τι διάβαζα στα μέσα των 80ς για τον Φέργκιουσον, που μόλις είχε αναλάβει τη Γιουνάιτεντ)

Νομίζω πως όσοι απλά αγαπούν το ποδόσφαιρο, ζήλεψαν αυτό που έζησαν σήμερα στο Καραϊσκάκη οι Ολυμπιακοί, οι οποίοι έχουν κάθε λόγο να πιστεύουν ότι θα προκριθούν στους προημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ.

Όλη η Ευρώπη θα έχει να λέει ότι κέρδισαν με 2-0 την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κι αυτό θα γράψει η ιστορία.

Αυτό που κάνει την επιτυχία τους μεγαλύτερη, είναι το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός δεν το έκλεψε το παιχνίδι. Μπήκε στο γήπεδο και το κέρδισε στα ίσια.

Κάτι τέτοιες βραδιές, που ο Ολυμπιακός δείχνει πως πραγματικά είναι μια ομάδα που ανήκει στη δεύτερη ταχύτητα της ευρωπαϊκής κεντρικής σκηνής, είναι ίσως οι βραδιές που δείχνουν πόσο πραγματικά αδικείται και αδικεί, με τον τρόπο που κερδίζει στην Ελλάδα. Αυτός ο τρόπος, που κερδίζει στην Ελλάδα, του στερεί τη δυνατότητα να γίνει πραγματικά καλύτερη ομάδα, και να πλησιάσει την πρώτη ταχύτητα.

Βεβαίως, ότι και να συμβαίνει, είναι αστειότητα να πιστεύει κανείς ότι ο Ολυμπιακός κυριαρχεί στην Ελλάδα λόγω διαιτητών και δανεικών. Κυριαρχεί διότι είναι καλύτερη ομάδα.

Είναι πιο οργανωμένος από τον δεύτερο, δουλεύει καλύτερα από τον δεύτερο σε ΟΛΟΥΣ τους τομείς (το ότι πουλάει παίκτη με 15 εκατομμύρια ευρώ, δείχνει πόσο «δουλεμένος» είναι γενικά), γι΄ αυτό είναι πρώτος.

Δεν μ΄ αρέσει να ακολουθούμε τους κατ΄ επάγγελμα κακομοίρηδες, που θέλουν να κάνουν όλους εσάς, σαν τα μούτρα τους.

Για να γίνεις βασιλιάς της ζούγκλας πρέπει να σκοτώσεις το λιοντάρι, το οποίο είναι οπλισμένο με νύχια, δόντια και ταχύτητα.

Κι αν ο ΠΑΟΚ θέλει να γίνει βασιλιάς της ποδοσφαιρικής Ελλάδας, θα πρέπει να μάθει να δουλεύει, για να γίνει πρώτος.

Όλα τα άλλα, είναι απλά προφάσεις και δικαιολογίες, γι΄ αυτούς που με τα εκατομμύρια του Σαββίδη, κάνουν μια τρύπα στο νερό και δεν τρέχει τίποτα, αφού φταίει η διαιτησία, οι δανεικοί, και οι κάρτες που παίρνει ο Κλάους και δεν παίρνει ο Μανωλάς.

Ο μόνος τρόπος να πας μπροστά και να γίνεις καλύτερος, είναι να κοιτάς τα λάθη σου. Κοιτώντας τα λάθη του άλλου, απλά χάνεις χρόνο.

Ο ΠΑΟΚ πήγε στην Πορτογαλία και νομίζω ότι αυτό το παιχνίδι θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον από σήμερα Τετάρτη.

Επειδή μου αρέσει να λέω ότι βλέπω και νιώθω πριν η κατάθεση άποψης είναι εύκολη υπόθεση, έχω να πω, ότι η κατάσταση και η ατμόσφαιρα στον ΠΑΟΚ δεν είναι καλή, αλλά το παιχνίδι του Ντα Λουζ είναι άλλο φρούτο. Δεν θα μου κάνει καμιά εντύπωση αν ο ΠΑΟΚ προκριθεί (και χάσει μετά από τον Εργοτέλη).

Υ.Γ. 1. Από το ρεπορτάζ προέκυπτε από το πρωί της Δευτέρας, ότι την Παρασκευή θα περάσει από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση η υπόθεση της Θέρμης και θα ξεκινήσει η διαδικασία για να φτιάξει ο Σαββίδης αθλητικό κέντρο στην περιοχή. Η σημερινή ανακοίνωση εξέπληξε πολλούς, θα δούμε αν έγινε κάτι που δεν μάθαμε.

Υ.Γ. 2. Στα θέματα της ημέρας, και ο εμφύλιος που ξέσπασε στον Άρη. Βλέποντας αυτά που κάνουν οι μεν και οι δε, έχεις την εντύπωση ότι φοβούνται μήπως δεν πέσει ο Άρης και προσπαθούν να το σιγουρέψουν.