Κήρυξαν εθνική αργία για ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου

Η Δευτέρα 13 Ιουνίου έχει κηρυχθεί αργία στο Περού, προκειμένου άπαντες να έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον αγώνα της εθνικής ομάδας με την Αυστραλία, για τα play off του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022, όπως ανακοινώθηκε σχετικά από την κυβέρνηση της χώρας.

«Αποφασίσθηκε, ότι η Δευτέρα θα είναι αργία για τον δημόσιο τομέα. Αυτό θα επιτρέψει στον πληθυσμό να δει την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου να προκρίνεται στο Παγκόσμιο Κύπελλο», δήλωσε χαρακτηριστικά, ο υπουργός Πολιτισμού, Αλεχάντρο Σάλας και πρόσθεσε:

«Πρόκειται για μια εκδήλωση εθνικής ταυτότητας, στην οποία μπορεί να συμμετάσχει ο ιδιωτικός τομέας. Γνωρίζουμε, ότι η πρόκριση του Περού στο Παγκόσμιο Κύπελλο θα επανενεργοποιήσει την οικονομία».

Το Περού αντιμετωπίζει την Αυστραλία την Δευτέρα στις 21:00 (σ.σ. 13:00 στην Λίμα) στο στάδιο Ahmad bin Ali, που βρίσκεται στην πόλη Αλ Ραγιάν, δυτικά της Ντόχα του Κατάρ, όπου θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο στο τέλος της χρονιάς.

Και η ομάδα που θα προκριθεί, θα βρεθεί στον Δ` όμιλο της κορυφαίας διοργάνωσης, με την Γαλλία, την Δανία και την Τυνησία.