Σάλος στην Πολωνία : Κατηγορείται για στήσιμο αγώνων ο Μίχνιεβιτς!

Σάλος έχει προκληθεί σήμερα στην Πολωνία από ένα δημοσίευμα!

Σε άρθρο που δημοσιεύει ο Σίμον Γιάτζακ, ο οποίος είναι γνωστός για την ερευνητική δημοσιογραφία που κάνει. Το όνομά του είχε γίνει ευρέως γνωστό όταν αποκάλυψε πως πίσω από τη νέα ιδιοκτησία της Βίσλα Κρακοβίας ήταν οι οργανωμένοι οπαδοί της ομάδας.

Ο ίδιος δημοσιογράφος, λοιπόν, σήμερα αποκαλύπτει σκάνδαλα μεγατόνων για στημένους αγώνες στη χώρα τη δεκαετία του 2000 και εμπλέκει μέσα σε αυτά τον προπονητή της εθνικής Πολωνίας, Τσέσλαβ Μίχνιεβιτς!

Υπάρχουν σοβαροί ισχυρισμοί πως ο Μίχνιεβιτς είχε γνώση, ίσως και σοβαρή εμπλοκή, σε στημένα παιχνίδια στις αρχές της δεκαετίας του ’00, όταν ήταν προπονητής στη Λεχ Πόζναν. Μάλιστα, ορισμένοι ποδοσφαιριστές τότε είχαν τιμωρηθεί για εμπλοκή σε χειραγωγημένα ματς, όχι όμως και ο προπονητής.

Ο Μίχνιεβιτς είχε λάβει 591 τηλεφωνικές κλήσεις από τον Ρίζαρντ Φόρμπριχ, ο οποίος καταδικάστηκε σε 4,5 χρόνια φυλάκισης επειδή ήταν ο εγκέφαλος της μαφίας στημένων αγώνων που δραστηριοποιούνταν στην Πολωνία τη δεκαετία του ’00. Οι τηλεφωνικές συνομιλίες τους διήρκεσαν περίπου 27 ώρες συνολικά.

Ο Μίχνιεβιτς είχε πραγματοποιήσει τηλεφωνικές κλήσεις απευθείας πριν και μετά από αγώνες που αποδείχθηκαν στο δικαστήριο ότι ήταν χειραγωγημένοι. Επίσης σε αρκετές περιπτώσεις κάλεσε διεφθαρμένους διαιτητές και μέλη του προσωπικού της Ένωσης που ενεργούσαν σύμφωνα με τις οδηγίες του Φόρμπριχ.

Φέρεται, επίσης, πως το ποσό για ένα από τα χειραγωγημένα παιχνίδια διαπραγματεύτηκε ανοιχτά στα αποδυτήρια της ομάδας μέσω ανοικτής ακρόασης από το κινητό τηλέφωνο του αρχηγού της Λεχ Πόζναν κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου.

Μάλιστα, το κείμενο συνεχίζει και αναφέρει πως ο Φόρμπριχ ήταν αυτός που είχε κανονίσει τη μεταγραφή του Μίχνιεβιτς στην Άμικα Βρόνκι, όταν ήταν 26 ετών!