Κορονοϊός: Εκτίμηση- βόμβα για άνοδο των κρουσμάτων

Επιβεβαιώνονται όπως όλα δείχνουν τα σενάρια για πάνω από 20.000 ημερήσια κρούσματα κορoνοϊού, με τον καθηγητή Γκίκα Μαγιορκίνη, να κάνει λόγο για μεγάλη αύξηση στις μολύνσεις, η οποία θα αποτυπωθεί στην επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ που θα δημοσιευθεί την Τρίτη.

Βόμβα Μαγιορκίνη για τεράστια αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού

Σε αυτό το πλαίσιο, με ανάρτησή του στο Facebook, ο καθηγητής εκτιμά πως αύριο, Τρίτη, θα ανακοινωθούν περισσότερα από 20.000 κρούσματα, παραθέτοντας ταυτόχρονα μια σειρά από στοιχεία.

 

Όπως ανέφερε ο καθηγητής: «Η μεσοσταθμική αύξηση στον αριθμό των διαγνώσεων με COVID-19 κινήθηκε στο επίπεδο του 60% εντός της τελευταίας εβδομάδας. Αυτό σημαίνει ότι αύριο Τρίτη λογικά περιμένουμε να δούμε λίγο παραπάνω από 20.000 διαγνώσεις».

«Η αύξηση των κλινών εντός των νοσοκομείων παρέμεινε στο επίπεδο του 44%. Ο αριθμός των διασωληνωμένων παρέμεινε σχετικά σταθερός με ήπια αύξηση της τάξης του 3%. Προς το παρόν δεν έχουμε δει σημαντική πίεση στις ΜΕΘ αν και η αύξηση στις διαγνώσεις είναι παρούσα τουλάχιστον 2 εβδομάδες. Η κινητική και δυναμική στις διασωληνώσεις εντός αυτής της εβδομάδας θα είναι και ο σημαντικότερος προγνωστικός δείκτης», ανέφερε και συνέχισε: «Το βασικό σενάριο πρόβλεψης για την θερινή έξαρση παραμένει σε κορύφωση μέχρι τις 10 Ιουλίου που θα κυμανθεί στο επίπεδο των 20.000 διαγνώσεων (7-ήμερος μέσος όρος)».

πηγή: ethnos.gr