«Πάει Μουντιάλ ο Κοτάρσκι- Ο ΠΑΟΚ και το ποσοστό μεταπώλησης»

Για την πώληση του Ντομινίκ Κοτάρσκι στον ΠΑΟΚ μίλησε, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης ο πρόεδρος της Γκόριτσα, , Νέναντ Τσρνένκο, αποκαλύπτοντας μεταξύ άλλων πως η ομάδα του κράτησε και ένα ποσοστό, σε περίπτωση μεταπώλησης του Κροάτη πορτιέρο.

Αναλυτικά τα όσα είπε στο «Αθλητικό Metropolis»:

«Δεν είχαμε επαφές με τον ΠΑΟΚ πριν τελειώσει από τον Αγιαξ. Εμείς έίχαμε έναν δανεισμό, έκανε σπουδαία παιχνίδια και ενεργοποιήσαμε το μπάι άουτ που υπήρχε στο συμβόλαιο. Προφανώς ο ατζέντης του μίλησε πιο πριν με πολλά κλαμπ, αλλά εμείς ξεκινήσαμε τις διαπραγματεύσεις όταν τελείωσε με τον Αγιαξ» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Υπήρξαν και μεγάλες ομάδες της Κροατίας που ενδιαφέρθηκαν, μιλούσαν με τον μάνατζέρ του. Και ο Αγιαξ έδειξε ότι τον θέλει, αλλά ενεργοποιήσαμε το μπάι άουτ. Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ, συγκεκριμένα, μίλησε με εμένα. Σύμφωνα με το πρότζεκτ που είχαν οι άνθρωποί της, ήθελαν να πουλήσουν τον βασικό τερματοφύλακα, που παίζει και στην εθνική Κροατίας και να τον αντικαταστήσουν με τον Κοτάρσκι, αλλά πρόλαβε ο ΠΑΟΚ και καταλήξαμε σε συμφωνία. Είναι μεγάλη ευκαιρία για τον Κοτάρσκι ο ΠΑΟΚ, μπορεί να πετύχει σπουδαία πράγματα και να εξελιχθεί».

Για τα προτερήματά του ως τερματοφύλακας και τις προτάσεις που είχαν: «Ενδεχομένως να είχαμε και προσφορές με περισσότερα χρήματα, αλλά επιλέξαμε τον ΠΑΟΚ γιατί θα εξελιχθεί και μελλοντικά εμείς θα κερδίσουμε από αυτό. Υπάρχει ποσοστό μεταπώλησης. Είναι ένας εξαιρετικός γκολκίπερ, με σταθερό χαρακτήρα και η ζωή του όλη είναι εστιασμένη στο ποδόσφαιρο. Δεν έπαιξε στον Αγιαξ, αλλά μέσα από την Γκόριτσα εξελίχθηκε στην δυάδα των κορυφαίων τερματοφυλάκων στο πρωτάθλημα. Μάλιστα, αναμένεται να πάει από τώρα στην εθνική και να είναι στη τριάδα των γκολκίπερ στο Μουντιάλ του Κατάρ».