Ο Λουτσέσκου για το μέλλον του Τσόλακ!

Δηλώσεις και στους εκπροσώπους των ΜΜΕ έκανε ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Ράζβαν Λουτσέσκου, μετά το νικηφόρο φιλικό παιχνίδι με την Γκόου Αχέντ Ιγκλς, όπου ρωτήθηκε τόσο για τις μεταγραφές, όσο και για την υπόθεση του Αντόνιο Τσόλακ.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τα συμπεράσματα από το πρώτο φιλικό με την Γκόου Αχέντ Ιγκλς: «Αυτό που περιμένω είναι να ετοιμαστούν σωστά οι ποδοσφαιριστές, να δέσουν οι νέοι ποδοσφαιριστές με την ομάδα και όταν τελειώσει αυτή η προετοιμασία να έχουμε ξεκάθαρη εικόνα, για το πώς θα συνεχίσουμε μέσα στη σεζόν.

Μιλώντας γενικά για την προετοιμασία, είναι ένα σημαντικό κομμάτι και το ψυχολογικό, πιέζω τους ποδοσφαιριστές μου και τους ζητάω να ανταποκριθούν σε αυτή την πίεση. Μιλώντας για το παιχνίδι αυτό που μου αρέσει είναι η αφοσίωση των παικτών μου και η ενέργεια που έβγαλαν».

Για τα νέα πρόσωπα στον ΠΑΟΚ: «Η αλήθεια είναι ότι είμαστε στην διαδικασία που σχηματίζεται το γκρουπ. Θα θέλαμε να έχουμε το 90% του ρόστερ διαθέσιμο. Θα προτιμούσα να έχουμε περισσότερους ποδοσφαιριστές για να δουλέψουμε αυτό το χρονικό διάστημα».

«Το θετικό είναι ότι είχαν ενθουσιασμό και θέληση οι παίκτες για να δείξουν πράγματα στο πρώτο φιλικό παιχνίδι της χρονιάς. Το δεύτερο κομμάτι είχε να κάνει με την πνευματική προετοιμασία καθώς ερχόμαστε από διπλές προπονήσεις. Μου άρεσε παρά τις συνεχόμενες προπονήσεις και την κούραση είχαν την θέληση οι ποδοσφαιριστές μου να δείξουν πράγματα σε μια δύσκολη χρονιά που έρχεται. Γνωρίζουν οι νέοι τι θέλουμε από αυτούς, είναι ένα τελείως διαφορετικό γκρουπ παικτών κι περιμένουμε κι άλλα κι ενώ ακολουθεί σε λιγότερο από έναν μήνα το πρώτο επίσημο παιχνίδι της χρονιάς.

Ας δούμε πως θα κυλήσει η προετοιμασία, αλλά αυτό που δεν θα αλλάξει είναι ότι κοιτάμε κάθε παιχνίδι ως τελικό. Είχε μιάμιση μέρα ο Κοτάρσκι που ήταν εδώ και γι΄ αυτό προτίμησα να μην αγωνιστεί σήμερα. Δεν ήθελα χωρίς να ξέρει καλά καλά τους συμπαίκτες του να πάρει χρόνο συμμετοχής. Μου αρέσει το στυλ ποδοσφαιριστών που έχουν έρθει. Μπορούμε να εφαρμόσουμε διαφορετικά στυλ παιχνιδιού και είμαι ικανοποιημένους από αυτούς στο πως ανταποκρίνονται στις προπονήσεις. Γενικότερα για τον μεταγραφικό σχεδιασμό δεν έχουμε ολοκληρώσει τις κινήσεις. Σε μία μεταγραφική περίοδο δεν έρχονται όλα όπως τα περιμένεις. Είμαστε σε αυτή την διαδικασία ακόμα.

Για τον Τσόλακ δεν θέλω να πω τίποτα. Γνωρίζω για μία σημαντική πρόταση που έχει από ευρωπαϊκή ομάδα. Αν αποχωρήσει από εμάς, θα μείνουμε με έναν επιθετικό πριν το πρώτο επίσημο παιχνίδι της χρονιάς που πλησιάζει. Πέρυσι έκανα το λάθος να αυξήσω την πίεση στους παίκτες μου, φέτος έχουμε ακόμα πιο δυναμικό γκρουπ. Η νοοτροπία μας δεν θα αλλάξει. Θα μπαίνουμε σε κάθε παιχνίδι ανεξαρτήτως διοργάνωσης να κερδίζουμε. Το κάναμε πέρυσι ειδικά στην Ευρώπη και θα συνεχίσουμε στο ίδιο μοτίβο και τη νέα σεζόν. Μπορεί να μην κατακτήσαμε κάποιον τίτλο, αλλά αυτή τη χρονιά την κατατάσσω από τις κορυφαίες μου στην καριέρα μου, καθώς μέσα από δυσκολίες ανταποκριθήκαμε».