Τους αλλάζει… σαν τα πουκάμισα!

Από το 1991 μέχρι και σήμερα, όταν και ανέλαβε την ομάδα ο Χρήστος Πανόπουλος, μόνο δύο προπονητές έχουν κατορθώσει –γιατί περί κατορθώματος πρόκειται…- να βγάλουν μια ολόκληρη χρονιά στον πάγκο της Skoda Ξάνθης: ο Γιάννης Ματζουράκης και ο Νίκος Καραγεωργίου!

Στα 23 χρόνια παρουσίας του ιδιοκτήτη της ΒΙΑΜΑΡ στην ομάδα της Θράκης έχουν σημειωθεί 49 αλλαγές προπονητών με τον Ρουμάνο Ραζβάν Λουτσέσκου να γίνεται ο 30ος προπονητής της «εποχής Πανόπουλου» στην Ξάνθη.

Υπάρχουν προπονητές, όπως αναφέρει σήμερα η εφημερίδα Goalnews, που έχουν από πέντε θητείες στον πάγκο της ομάδας. Ο «υπηρεσιακός» Γιάννης Ισπυρλίδης και ο Νίκος Κεχαγιάς, ο οποίος υπήρξε προπονητής από επτά μέρες έως και επτά μήνες.

Την περίοδο 2006-07 καταγράφηκε και το αρνητικό ρεκόρ με πέντε διαφορετικούς προπονητές στον πάγκο της ομάδας (Ματζουράκης, Ισπυρλίδης, Λεμονής, Κωφίδης, Κεχαγιάς). Για να ακολουθήσει αμέσως μετά ο… αόρατος Γιορν Αντερσεν. Ο Νορβηγός είχε ανακοινωθεί Μάιο, αλλά δεν πρόλαβε ούτε την έναρξη της προετοιμασίας!

Ο Ματζουράκης έβγαλε δύο σερί χρονιές (1997-98 και 1998-99) και ο Νίκος Καραγεωργίου από Φεβρουάριο του 2001 και για 3,5 περιόδους, πριν επιστρέψει άλλες δύο φορές στον πάγκο της Ξάνθης.

Τελικά δεν έχει μόνον τις ανακοινώσεις ως χόμπι ο μεγαλομέτοχος της Ξάνθης… Φαίνετια πως του αρέσει και το… σπορ των προπονητών.