Περιμένουν το «σήμα» στην Καβάλα

Οι άνθρωποι της Καβάλας περιμένουν τις οριστικές εξελίξεις στο θέμα της αδειοδότησης ή όχι του Πανιωνίου με τις ελπίδες τους να μεγαλώνουν από ώρα σε ώρα αναφορικά με την συμμετοχή της ομάδας από την Ανατολική Μακεδονία στην Α1 κατηγορία του μπάσκετ.

Στην Καβάλα έχουν κάνει μια προεργασία, έχουν συμφωνήσει με ξένους, αλλά περιμένουν το σχετικό «σήμα» από τον ΕΣΑΚΕ. Αρχικά για να προχωρήσουν στην κατάθεση φακέλου προς την ΕΕΑ. Αν ανάψει το «πράσινο φως», τότε είναι δεδομένο πως θα ζητήσουν παράταση λίγων ημερών και αναβολή των πρώτων αγώνων τους για την Α1, αφού δεν θα τους έχει δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος για να βρεθούν από την Α2 στη μεγάλη κατηγορία.

Αν κατά εξόφθαλμη παράβαση κανονισμών «σωθεί» ο Πανιώνιος, τότε θα πρέπει να περιμένουμε αντιδράσεις τόσο από την πλευρά της Καβάλας, όσο και από τον Ιωνικό Νικαίας που με αυτό το… ντόμινο περιμένει να βρεθεί στην Α2.

Οι πιθανότητες εξακολουθούν να είναι λίγες για τους «κυανέρυθρους», από τη στιγμή που ο ΕΣΑΚΕ επί της ουσίας κίνησε τις διαδικασίες αντικατάστασης Πανιωνίου ζητώντας από την ΕΟΚ την επικυρωμένη βαθμολογία της περσινής Α2, που δείχνει πως ως πρώτη επιλαχούσα η Καβάλα έχει δικαίωμα να αντικαταστήσει τους Νεοσμυρνιώτες στην Α1.