Ο Καλαϊτζίδης για Γαλανό και μεταγραφές

Το χθεσινό περιστατικό με τον Γαλανό, οι κινήσεις που γίνονται για την μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας και σε άλλα πολλά αναφέρθηκε ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης σε ραδιοφωνική συνέντευξή του. Ο τεχνικός του Άρη, υποβάθμισε όλα όσα έγιναν, τόνισε την εμπιστοσύνη του στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας και διευκρίνισε τι συμβαίνει με τους ποδοσφαιριστές άνω των 33 ετών.

Αναλυτικά:
Για το περιστατικό με τον Γαλανό είπε: «Αυτός ο άνθρωπος, ό,τι κάνει, το κάνει για το καλό της ομάδας. Η πρόθεσή του είναι αγαθή. Η πίεση των ημερών κάνει μερικές φορές τους ανθρώπους να βγαίνουν από τα όριά τους. Σε έναν χώρο εργασίας οι ρόλοι είναι συγκεκριμένοι. Με πρόθεση να κάνει καλό, εκτίμησε πως μία πράξη του θα είναι για όφελος της ομάδας, αλλά ήταν έξω από τον ρόλο του. Αυτό δεν θα μπορούσε να προχωρήσει γιατί εγώ πρέπει να χρεωθώ τις επιλογές. Μιλάω για το φαινόμενο γενικά κι όχι στο πρόσωπο (σ.σ. Γόγολος)».

Για τις μεταγραφές άνω των 33 ετών τόνισε: «Μπορούμε στο φύλλο αγώνα να βάλουμε μέχρι δύο παίκτες άνω των 33. Αν πάρουμε πολλούς θα τους πληρώνουμε και θα τους έχουμε εκτός αποστολής χωρίς να παίζουν».
Για τις μεταγραφές είπε: «Ξεχάσαμε όλοι πολύ γρήγορα ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου προσδιορίστηκε ότι η ομάδα θα παίξει Γ’ Εθνική και το μοναδικό που μας δόθηκε από την ΕΠΟ ήταν να κάνουμε μεταγραφές μέχρι 18 Σεπτεμβρίου από μια περιορισμένη δεξαμενή ποδοσφαιριστών. Κι εσύ καλείσαι να επιλέξεις μεταξύ αυτών που δεν βρήκαν επαγγελματική στέγη. Η δεξαμενή στενεύει περισσότερο επειδή είσαι Άρης».

Για τους Σανιά και Ν’ Λουντουλού επεσήμανε: «Όταν τους χρησιμοποιώ στις προπονήσεις με την ομάδα που έχω στο μυαλό μου, η ομάδα αλλάζει ταχύτητα και ποιότητα. Γι’ αυτό επιλέξαμε να τους κρατήσουμε και να παίξουν από το Γενάρη. Είναι εύκολο να πάρουμε δέκα παίκτες και να λέμε ότι κάναμε μεταγραφές. Το θέμα είναι αν θα προσφέρουν αυτοί».
Για την περίπτωση του Σιαλμά ανέφερε: «Με τον Σιαλμά υπήρξε εμπλοκή στο οικονομικό και στις εγγυήσεις που ζήτησε ο ποδοσφαιριστής. Ξέρω ότι του έγινε καλύτερη πρόταση, αλλά δεν ξέρουμε μπορεί να υπάρξει και πάλι εμπλοκή. Ή μπορεί να περιορίστηκαν οι επιλογές του και αναγκαστικά να έρθει».

Για το ενδεχόμενο να μην γίνουν μεταγραφές τόνισε: «Αν δεν γίνει μεταγραφή με πολύ αγωνία και πολύ δουλειά μπορεί να πετύχουμε τον στόχο.. Απλά εντάσσοντας στελέχη πολλαπλασιάζεις αυτές τις πιθανότητες και τον Γενάρη απλά κάνεις συμπληρωματικές επιλογές».

Για το θέμα του Βιλανάκη είπε: «Αυτό το θέμα έχει τελειώσει εδώ και 3-4 εβδομάδες παρά το ότι μεγάλο μέρος των ικανοτήτων που θέλαμε να έχει ως ποδοσφαιριστής το διέθετε. Απλά υπήρξε μια υπερβολή της νιότης του που δεν επέτρεπε την παρουσία του εδώ».

Για το Κύπελλο ανέφερε: «Αλίμονο αν διεκδικεί ο Άρης ένα κύπελλο τέτοιας εμβέλειας. Αυτό το κύπελλο που θα το βάλω δίπλα στο άλλο του ’70;. Από κάτω θα το βάλω, γιατί θα θυμίζει αρνητικές στιγμές. Η νίκη στα παιχνίδια μας ενδιαφέρει, γιατί δεν μπορεί ο Άρης να μην διεκδικεί τη νίκη σε κάθε αγώνα».

Για το ματς με τον Καμπανιακό είπε: «Πολλές αρνητικές συγκυρίες. Ο τρόπος που εξελίχθηκε αυτός ο αγώνας έγιναν όλες οι αρνητικές συγκυρίες σε ένα ημίχρονο. Ενώ δεν έχουν περάσει το κέντρο, αποβολή και πέναλτι, βγάζει την ωμοπλάτη του ο Ψυχογιός, ξεκινάει το 2ο ημίχρονο και ξανά πέναλτι. Με δεδομένο ότι οι εμπειρίες δεν είναι πολλές δεν έχουμε και τις αντιστάσεις να ξεπεράσουμε τέτοιες καταστάσεις. Με την προσθήκη έμπειρων ποδοσφαιριστών, εκπαιδευμένων, θα μπορέσουμε να το ξεπεράσουμε. Οι λέξεις πίκρα και ντροπή είναι λίγες για να περιγράψουν τα αισθήματα».

Κλείνοντας έστειλε το εξής μήνυμα στον κόσμο: «Ο κόσμος έχει χορτάσει από λόγια. Έργα θέλει κι εμείς εδώ είμαστε γι’ αυτό. Εγώ έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στους παίκτες μου. Απλά ο καθένας χρειάζεται το χρόνο του και την απαραίτητη εκπαίδευση».

* Η συνέντευξη δόθηκε στον Arena 89.4 FM