Ποινή με αναστολή στον Γούμενο

Συνεχίζονται οι περιπέτειες με την δικαιοσύνη του πρώην προέδρου και μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Γιάννη Γούμενου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΠΕ-ΜΠΕ, του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3 ετών, με 3ετή αναστολή, από το Δευτεροβάθμιο Εφετείο Θεσσαλονίκης, διότι κρίθηκε ένοχος για μη καταβολή χρεών της «ασπρόμαυρης» εταιρείας προς το Δημόσιο.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, το ύψος του χρέους ξεπερνάει τα 13 εκατ. ευρώ, όπως βεβαιώθηκε από την αρμόδια δημόσια οικονομική υπηρεσία. Αφορά δε το διάστημα 2001-2006, περιλαμβάνοντας και χρέη που ανέλαβε ο Γ. Γούμενος από προηγούμενες διοικήσεις της ΠΑΕ.

Στην απολογία του αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη δυσχερή οικονομική του θέση, τονίζοντας ότι η ενασχόλησή του με τον ΠΑΟΚ τον κατέστρεψε οικονομικά. Το δικαστήριο αναγνώρισε στον κατηγορούμενο ελαφρυντικό και μείωσε την ποινή του κατά δυο χρόνια σε σχέση με την πρωτόδικη. Επιπλέον, αποφάσισε να του αποδοθεί η εγγύηση ύψους 50.000 ευρώ που είχε καταβάλει μετά την πρωτοβάθμια ετυμηγορία για να μην μπει στη φυλακή μέχρι το Εφετείο.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις τον περασμένο Ιούνιο ο Γ. Γούμενος είχε καταδικαστεί από το Κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης σε εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης επτά ετών για φοροδιαφυγή. Κι εκείνη η υπόθεση αφορούσε υποχρεώσεις της ΠΑΕ ΠΑΟΚ προς την Εφορία από την εποχή που ήταν το «αφεντικό» της ΠΑΕ.