Αποστολή-μαμούθ στη Χαλκιδική

Κρίση; Ποιά κρίση; Για τη ΝΕΡΙΤ και τη διοίκηση της, προφανώς, δεν υπάρχει οικονομική κρίση, όταν πρόκειται να καλυφθεί η ομιλία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στη Χαλκιδική. Γι’ αυτό και χωρίς πολλές πολλές σκέψεις εγκρίθηκε η αποστολή 26 υπαλλήλων της δημόσιας τηλεόρασης από την Αθήνα (γιατί στη Θεσσαλονίκη ακόμη δεν υπάρχει ΝΕΡΙΤ…) στη Χαλκιδική.

Διαβάστε το ρεπορτάζ του thetoc.gr:

“Αποστολή μαμούθ ενέκρινε η διοίκηση της ΝΕΡΙΤ για την τηλεοπτική κάλυψη της ομιλίας του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στη Χαλκιδική, στο πλαίσιο της κοινής συνεδρίασης της πολιτικής επιτροπής της Ν.Δ. και της ΟΝΝΕΔ. Οπως έγινε γνωστό η κάλυψη θα γίνει με τη συνδρομή 26 υπαλλήλων!

Σε μια εποχή οικονομικής κρίσης και στενότητας και σε μια περίοδο που η ΝΕΡΙΤ δέχτηκε εντονότατη κριτική ακόμα κι από τα ίδια της τα στελέχη για το πρωτοφανές λογοκριτικό «κόψιμο» της ομιλίας του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, η διοίκηση της ΝΕΡΙΤ ενέκρινε μια πολυμελή αποστολή 26 ατόμων για ομιλία του πρωθυπουργού!

Για να καλυφθεί δηλαδή η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά που θα γίνει το Σάββατο, συνεργείο 26 ατόμων ταξίδεψε στη Χαλκιδική από την Πέμπτη! Κι είναι πραγματικά απορίας άξιον γιατί χρειαζόταν να μετακινηθούν όλοι -και οι 26- για τέσσερις ολόκληρες μέρες, για την ομιλία μιας μέρας.

Να σημειωθεί πως αυτοί οι 26 δεν είναι οι μόνοι που θα εργαστούν για την τηλεοπτική κάλυψη των εκδηλώσεων της Ν.Δ. και της ΟΝΝΕΔ. Η ΝΕΡΙΤ έχει επιπλέον νοικιάσει ένα δορυφορικό λινκ από ιδιώτη, όπως επίσης και ιδιωτικό συνεργείο με κάμερα και ηχολήπτη.

Κι όλα αυτά ενώ η ίδρυσή της πάνω στο “μαύρο” της ΕΡΤ στηρίχτηκε σε αρχές όπως ανεξαρτησία και σωστή οικονομική διαχείριση…”